Markanvisning: Västra sömsta

Nordöst om Köpings tätort, enbart 2,5 km från Köpings centrum, växer ett nytt bostadsområde fram för småhus, parhus samt radhus. Bostadsområdet är omgivet av natur. Här har du närhet till skogen med motionsspår samtidigt som service finns nära till hands. För området finns det nu möjlighet att lämna intresse för en mindre fastighet om ca 1 500 kvm för att uppföra parhus i lantlig stil.

Kort fakta

Fastighetsbeteckning: Köping Rotebonden 1
Läge:
Området är beläget 2,5 km nordöst om Köpings centrum
Status:
Detaljplan lagakraftvunnen år 2020
Tidplan: Markanvisning, löpande urval pågår
Antal bostäder: 2 st
Byggnadstyp: Parhus i två plan
Infrastruktur: Kommunalt vatten och avlopp samt gator är utbyggt

Vision för fastigheten

Fastigheten som markanvisas ligger i ett område som kommunen anser är viktigt för flera generationer att trivas i. Området ska knyta an till den befintliga landskapsbilden med hus längs den gamla landsvägen och natur i form av öppen mark och skog nära inpå och mellan tomter. Detaljplanen reglerar därför att fasaden ska utformas i träpanel i faluröd, ljusgul eller ljusgrå kulör. Taket ska vara i form av sadeltak med rödfärgade takpannor av tegel eller betong.

Vill du vara med och utveckla Västra Sömsta?

Vill du vara med och bygga upp Västra Sömsta tillsammans med kommunen är du välkommen att lämna in din intresseanmälan idag.  Löpande urval sker. I intresseanmälan bifogar du följande:

- Kontaktpersoner
- Kort beskrivning om företaget
- Kort beskrivning om visionen för fastigheten
- Ett referensprojekt

Skicka din intresseanmälan till:samhallsbyggnad@koping.se

Processen framåt

Om kommunen bedömer att ditt förslag passar in i området kommer ett markanvisningsavtal att tecknas. Under markanvisningsperioden arbetas ett färdigt förslag fram samt bygglov söks. När bygglov finns beviljat för fastigheten överlåts fastigheten. Fastigheten överlåts på marknadsmässiga villkor.

Vi ser fram emot ditt bidrag!

Läs mer

På länkarna nedan kan du läsa mer om området.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: