Avlösning

Som förälder till barn med funktionsnedsättning kan du och din familj ibland ha behov av avlösning, för att hinna till exempel ärenden eller egentid. Du har då möjlighet att ansöka om avlösarservice i hemmet.

Om du utför stora och omfattande vårdinsatser kan du behöva hjälp ibland; det kan vara svårt att få tid till exempelvis ärenden, träning eller egentid.

Tanken med avlösarservice är att anhöriga ska få avlösning i omvårdnadsarbetet och tid att uträtta sysslor utanför hemmet. Avlösare kan vara regelbunden eller sättas in vid akuta behov.

Ansök hos biståndsenheten

För att få avlösning behöver en handläggare göra en utredning för att se om ni har rätt till insatsen. Du påbörjar en utredning genom att göra en skriftlig ansökan.

Vill du bli avlösare?

Som avlösare ger du föräldrar möjlighet till en välbehövlig paus.

Stöd i hemmet

Oftast arbetar du hemma hos barnet och tar hand om de behov det har under tiden föräldern gör något annat. Ibland innebär det istället att följa med barnet på en aktivitet så att föräldern inte behöver ta tid till det.

En avlösare har en anställning hos oss. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta på fler än ett ställe, och i så fall finns möjlighet till anställning ganska många timmar i veckan. Vi har extra behov av avlösare som är män.

Kvalifikationer

För att kunna bli avlösare behöver du vara myndig, men i övrigt har vi inga specifika krav utan gör en lämplighetsbedömning utifrån intervju och kontrolluppgifter från bland annat belastningsregistret.

Kontakt

Om du har frågor eller är intresserad tar du kontakt med

Ann-Sofie Pettersson

VERKSAMHETSCHEF LSS OCH SOCIALPSYKIATRI

TELEFON
ADRESS

Nibblesbackevägen 17, Köping

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: