Kompassens förskola

Kompassens förskola

Kompassen har fyra avdelningar och ligger i östra Köping med närhet till skog, bibliotek och teater.

Utemiljön på Kompassen anpassas till både de äldre och yngre barnen med bland annat naturskog, pulkabacke, gungor, klätterställningar.

Förmånen med att vara en nybyggd förskola är att lokalerna är ljusa och planerade för verksamheten. I mitten av varje flygel finns en ateljé som används för både skapande och rörelserum. Förskolan har en gemensam matsal med eget kök.

Vi samarbetar mycket med vår grannförskola Solrosen.

Vi utgår från trygghet, glädje och tro på barns kompetens

Vår verksamhet utgår från de barn som finns hos oss just nu, vad som intresserar just dem och vad de har för behov. Vi bygger alltid verksamheten på trygghet, glädje och en tro på att barn kan och är kompetenta.

Att lära sig, ha roligt, samarbeta, att få växa i självkänsla och självförtroende, våga visa vad man tycker, lyssna på varandra och känna sammanhang i tillvaron är delar som är viktiga för oss. Vi integrerar gärna modern teknik i vårt förskolearbete och använder oss ofta av våra lärplattor i lärandet.

För att öka barnens och personalens arbetsro är barnen dagligen indelade i mindre grupper. Det ger även möjligheter att ge varje barn större uppmärksamhet.

Boka gärna ett besök

Är du mer nyfken på vår förskola är du välkommen att ta kontakt med oss för att boka ett besök. Du som vårdnadshavare får gärna vara med ditt barn på förskolan en dag eller några timmar.

Våra avdelningar

Kompassen har fyra avdelningar som har ett tätt samarbete med varandra. Varmt välkommen att höra av dig till någon av oss om det är något du funderar över. 

Sydpolen, 1-4 år

0221-252 52
kompassen.sydpolen@koping.se

Östanvind, 1-4 år

0221-259 79
kompassen.ostanvind@koping.se

Nordpolen, 1-4 år

0221-257 17
kompassen.nordpolen@koping.se

Västanvind, 1-4 år

0221-250 93
kompassen.vastanvind@koping.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Mer innehåll

Område: Östanås

Huvudman: Kommunal förskola

Inriktning: -

Kontakt

Kompassens förskola

LÄRKANS FÖRSKOLEENHET

Pungbovägen 33, Köping

Öppettider
06.30-18.30

Malin Willix

REKTOR

Lärkans förskoleenhet

Förskolor: Lärkan, Kompassen och Solrosen