Måltider för äldre

En förutsättning för att vi ska må bra hela livet är bra mat och måltidsmiljö. Måltiden i Köping ska förknippas med något positivt för våra kunder och upplevas som en möjlighet där man träffas på ett naturligt sätt och som ger utrymme för social samvaro och samtal. Vi vill att måltiderna ska sätta guldkant på tillvaron.

Tunadals Restaurang

Nygårdens Restaurang

Matlådor

Om du har behov av det kan du få matlådor hemlevererade av vår matservice. För att kunna få det behöver du göra en skriftliga ansökan och få behovet prövat av en handläggare.

Ansök om stöd

Två personer äter vetelängd och skrattar

Tunadal
restaurang och café

Tunadal har öppet alla dagar i veckan. På vardagar kan du köpa så väl frukost som lunch. Du har då flera rätter att välja mellan. På helgen har vi kortare öppettider och det finns bara en rätt att välja på.

Matsedel vecka 24-26 Pdf, 103 kB.

Öppettider måndag - fredag

Öppet: 8:15-15:30
Frukost serveras: 8.15-10.00
Lunch serveras: 11.30-13.00

Öppettider lördag - söndag samt röda dagar

Öppet: 10.00 - 13:30

Telefon

0221-253 11

Adress

Virgatan 7, Köping

Här hittar du restaurang Tunadal

Nygården
restaurang och café

På Nygården kan du äta lunch veckans alla dagar. Du kan också köpa fika att njuta av i restaurangen eller i vårt orangeri.

Matsedel vecka 24-26 Pdf, 75 kB.

Öppettider

Måndag-fredag: 8.00-15.45
Lördag-söndag samt röda dagar: 8.00-13.00 samt 14.00-15.45
Lunch serveras : 12.00 - 13.00

Telefon

0221-255 44

Adress

Nibblesbackevägen 25-29, Köping

Här hittar du restaurang Nygården

Två tillagningskök som servar våra boenden

Sorbygårdens kök

Sorbygårdens äldreboende har egen tillagning i sitt kök. Det innebär att hela måltiden tillagas i boendets kök, och där tillagas även matlådorna som går ut i hemtjänsten.

Ullviköket

Ullvi är vårt största kök. Här tilllagas kompletta matlådor som går ut i hemtjänsten till hela Köpings kommun. Till äldreboenden och LSS-boenden lagas huvuddelen av måltiden, exempelvis kött och sås. På boendena tilllagar man sedan sin egen potatis, pasta eller eget ris och gör i ordning alla grönsaker. På så sätt håller vi kvalitet och samordning i våra måltider, samtidigt som så mycket som möjligt tillagas färskt och nära den som ska äta maten.

Personalen lagar kompletterande måltider

Alla andra måltider i våra äldreboenden och LSS-boenden – som frukost, mellanmål eller fika – tillagas av personalen på respektive boende.

Personalen har också ett högt engagemang i att skapa en inbjudande måltidssituation i stort, något som är viktigt för att man ska fortsätta äta och må så bra det går, oavsett hur hälsan i övrigt ser ut.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Måltidsenhetens expedition

UTBILDNING,- KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN

Barnhemsgatan 2, Köping