Cookies
På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om cookies
Enligt Region Västmanland är spridningen av covid-19 fortfarande stor i Köping. Det är viktigt att vi värnar om våra riskgrupper och följer de nationella råd som Regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat om.
Translate
Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.
Lyssna
Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.
VÅRA ANDRA WEBBAR
Måltidsenhetens expedition
UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN
Måltiderna som serveras i kommunen är vällagade och främjar hälsan i alla åldrar. Vi vill ständigt minska vår miljöpåverkan, bland annat genom att minska svinnet, öka andelen ekologisk mat och minska koldioxidutsläppen.
Måltidsenheten ansvarar för tillagningen av maten i kommunens alla förskolor, grundskolor, gymnasiet samt inom vård och omsorg.
Enheten har 120 medarbetare och 34 kök, varav 27 är tillagningskök. Alla medarbetare bidrar till att skapa en positiv inställning hos barn och ungdomar inför måltiderna och deras betydelse.
Maten lagas från grunden med bra och näringsrika råvaror. Måltidsenheten arbetar ständigt med att öka andelen säsongsanpassade råvaror. Vi serverar nyttig, god och klimatsmart mat.
Måltidsenheten arbetar utefter en politiskt antagen vision:
Visionen har på kortare sikt brutits ned i de här målen:
Vi som kockar och måltidsbiträden i Köpings kommun strävar alltid efter att laga god och hälsosam mat som eleverna tycker om. Vi lagar hantverksmässigt lagad mat med fina råvaror i säsong, bra miljöval och alltid med fokus på miljön och att minska svinn.
Varje kök planerar sin egen meny och har mandat att sätter sin egen prägel på maten med stöd av Livsmedelsverkets rekommendationer samt lagen om näringsriktig kost. Vi jobbar mycket med att uppmuntra vår personal och jobbar ständigt med fortbildning för att följa med i samhällets svängningar.
Måltidsenheten i Köping kommun levererar mat till flera offentliga verksamheter, från förskolor till äldreomsorgen. Vårt mål och ambition är att alla ska få vällagad mat som uppskattas av våra gäster och ger ett mervärde för dagen till dem vi serverar.
En måltid som ger förståelse för mat och en upplevelse för våra sinnen såsom smak, doft, utseende och måltidsmiljön, det är det som är byggstenarna i vår offentlig gastronomi.
Vi jobbar på olika sätt för att implementera Köping kommuns gemensamma vision för offentlig gastronomi och att implementera våra 3T (Trevlig, Trovärdig, Tillgänglig).
Alla eventuella lediga tjänster inom Måltidsenheten finns här:
Måltidsenhetens expedition
UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN