Translate

Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.

Lyssna

Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Cookies

På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Kontakt

Translate

Lyssna

DU ÄR HÄR

Måltidsenhetens expedition

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Måltidsenheten

Måltiderna som serveras i kommunen är vällagade och främjar hälsan i alla åldrar. Vi vill ständigt minska vår miljöpåverkan, bland annat genom att minska svinnet, öka andelen ekologisk mat och minska koldioxidutsläppen.

Måltidsenheten har
ansvar för alla måltider

Måltidsenheten ansvarar för tillagningen av maten i kommunens alla förskolor, grundskolor, gymnasiet samt inom vård och omsorg.

Enheten har 120 medarbetare och 34 kök, varav 27 är tillagningskök. Alla medarbetare bidrar till att skapa en positiv inställning hos barn och ungdomar inför måltiderna och deras betydelse.

Maten lagas från grunden med bra och näringsrika råvaror. Måltidsenheten arbetar ständigt med att öka andelen säsongsanpassade råvaror. Vi serverar nyttig, god och klimatsmart mat.

Våra matupplevelser är lustfyllda, lärorika och utvecklande

Måltidsenheten arbetar utefter en politiskt antagen vision:

  • Vi vill att gästen ska få en lustfylld måltidsupplevelse för alla sinnen.
  • Vi vill servera bra, vällagad mat som främjar hälsan i alla åldrar och uppmuntrar till goda matvanor.
  • Vi vill bidra till möten och lärande om matens betydelse för människan och miljön.
  • Vi vill ständigt minska vår miljöpåverkan.

Visionen har på kortare sikt brutits ned i de här målen:

  • Minska svinnet
  • Öka andelen vegetarisk mat
  • Öka andelen ekologisk mat
  • Minska koldioxidutsläppen
  • Jobba mer utefter säsong med råvaror

Så jobbar vi med mat

Vi som kockar och måltidsbiträden i Köpings kommun strävar alltid efter att laga god och hälsosam mat som eleverna tycker om. Vi lagar hantverksmässigt lagad mat med fina råvaror i säsong, bra miljöval och alltid med fokus på miljön och att minska svinn.

Varje kök planerar sin egen meny och har mandat att sätter sin egen prägel på maten med stöd av Livsmedelsverkets rekommendationer samt lagen om näringsriktig kost. Vi jobbar mycket med att uppmuntra vår personal och jobbar ständigt med fortbildning för att följa med i samhällets svängningar.

Priser och nomineringar

  • Andra plats i Arla Guldko 2018 (Förskolan Sagostugan).
  • Femte plats i White Guide Junior 2019, kategorin Pedagogisk rektor (Förskolan Sagostugan).
  • Plats 15 i den nationella tävlingen White Guide Junior, kategorin Årets förskolekök (Förskolan Sagostugan).

Att arbeta på Måltidsenheten

Måltidsenheten i Köping kommun levererar mat till flera offentliga verksamheter, från förskolor till äldreomsorgen. Vårt mål och ambition är att alla ska få vällagad mat som uppskattas av våra gäster och ger ett mervärde för dagen till dem vi serverar.

En måltid som ger förståelse för mat och en upplevelse för våra sinnen såsom smak, doft, utseende och måltidsmiljön, det är det som är byggstenarna i vår offentlig gastronomi.

Vi jobbar på olika sätt för att implementera Köping kommuns gemensamma vision för offentlig gastronomi och att implementera våra 3T (Trevlig, Trovärdig, Tillgänglig).

Alla eventuella lediga tjänster inom Måltidsenheten finns här:

Lediga jobb i Köpings kommun

Måltidsenhetens expedition

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

TELEFON
ADRESS

Barnhemsgatan 2

Facebook
Kommunens LinkedIn-sida
Kommunens YouTube-kanal