Ungdomsgården Unkanen Unkan

Ungdomsgården, som ligger i Malmaskolan, är öppen från 7.15, hela skoldagarna och tre kvällar i veckan, måndagar, onsdagar och fredagar till klockan 21 från åk 7 och uppåt.

Ungdomsgården finns till för ungdomar mellan (det år du
fyller) 13 och 19 år.
På ungdomsgården kan du träffa kompisar och fritidsledare, här finns sällskapsspel, pingis, fotbollspel, TV-spel, sköna soffor och fåtöljer att bara 'hänga' i.

Många ungdomar stannar kvar direkt efter skolan, sticker upp till Malmahallen eller badet en stund, och kommer tillbaka för att umgås igen. Ute finns mycket att göra;
Beachvolleybollsplanen är populär, liksom Qlan - Kolsvas egen konstgräsplan.
Har du prövat frisbeegolfen eller vårt schackspel med halvmeterhöga pjäser?

- Vill du spela i band? -Vi har en fullutrustad musiksal!
- Vill du scrapbooka? Det gör vi i bildsalen!
- Vill du ha hjälp med läxorna? Skolans läxläsning utgår från oss!
Varmt välkommen med förslag på nya gruppaktiviteter!

Våra utvärderingar visar att Ungdomsgården är en uppskattad plats, såväl på kvällstid som dagtid. När Malmaskolan frågar i terminsenkäten: 'Finns det någon vuxen att prata med när det verkligen behövs?', är fritidsledarna ofta uppräknade bland viktiga vuxna.

"Unkan" på kvällen - "Byhålan" på dagen!?

Ungdomsgården kallas sedan generationer för "Unkan". Under skoldagarna kallas samma lokaler - med samma personal - för "Byhålan". På kvällarna är också vårt särskilda kvällsrum öppet. Ungdomsgården finns till för dig och blir vad du vill göra den till. Kom hit och bara koppla av eller delta i någon av alla de aktiviteter vi erbjuder. Kom gärna med egna förslag!

Frukostservering och elevcafeteria

I vår elevcafeteria serveras frukost varje skoldag, mellan
kl.kl. 7.15-9.00.
För 15 kr får man ett frukostpaket:

En fralla/tekaka med ost/skinka och grönsaker + varm choklad, juice, kaffe/te.

Det finns möjlighet för föräldrar att betala i förskott för frukost till cafeterian, t.ex. 200 kr, för 10 frukostpaket till sitt barn. Kontakta ungdomsgården, kontaktuppgifter finns här till höger. Det går bra att betala kontant eller med SWISH till nr: 123-092 97 52. Om du som förälder vill betala ett förskott till ditt barn skriver du namn, klass och cafeteria i meddelanderaden.
Betala i "hela 20-lappar", d.v.s. 20, 60, 100 kr, o.s.v.
Swisha före kl. 7 på morgonen för att personalen ska kunna se registreringen samma dag. Swishar du senare måste du själv ringa till elevcafeterian och bekräfta, tel 0221-258 00.

Under hela skoldagen, utom under lunchtid, erbjuder elevcafeterian olika slags smörgåsar, frukt, varm choklad, kaffe, te, juice, mineralvatten samt tuggummi.

På kvällarna - när ungdomsgården är öppen - finns ett utökat sortiment i cafeterian.

Ungdomsgårdens policy

Ungdomsgården är en mötesplats utan krav på prestationer, där vi vill skapa bärande relationer och stärka varje individs självkänsla.

Vi verkar mot bruk av tobak och alkohol. Ungdomsgården är politiskt och religiöst obunden.

Välkomna!
Marie, Lasse och Malin

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: