Arbeta som vikarie inom vård och omsorg

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för insatser inom äldreomsorg och för personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Det arbetar ungefär 1 100 personer här, vilket innebär att vi har ett konstant behov av vikarier. Är du intresserad?

Korttidsvikarier bokas där det behövs

Att vara korttidsvikarie innebär att du inte har en fast arbetsplats, utan att du blir bokad på arbetspass där det behövs – ibland endast för några timmar, ibland upp till 14 dagar. Arbetstiderna kan variera mellan dag, kväll, helg och natt eller sovande jour.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill arbeta för och med människor. Det är positivt om du har en utbildning inom vård och omsorg, eller tidigare erfarenhet. Men det viktigaste är att du är en schysst person som har rätt inställning och kan det svenska språket tillräckligt väl för att kunna kommunicera med de vi är till för.

Att arbeta med vård och omsorg är betydelsefullt och du kommer få mycket tillbaka!

Exempel på vad som ingår i jobbet

  • En stor del av arbetet handlar om personliga omvårdnadsinsatser. Det kan exempelvis vara att hjälpa en person att duscha och tvätta sig, eller utföra serviceuppgifter i hemmet – till exempel tillaga mat, göra inköp, städa eller byta kläder.
  • En del medarbetare får medicinska arbetsuppgifter delegerade till sig från sjuksköterska. Det kan i så fall handla om uppgifter som att ge medicin, lägga om sår, linda ben, sondmata, kontrollera puls, temp och blodtryck eller hantera katetrar.
  • Ibland kan det handla om att bara finnas där och stödja personen att leva ett så självständigt liv som möjligt, och känna trygghet i vardagen.
  • Du kommer också vara delaktig i att upprätta genomförandeplaner, dokumentera i journalsystemet, följa upp och rapportera, vilket innebär att du behöver behärska svenska i tal och skrift.

Ansökan

Du ansöker i vårt HR-system, genom att gå in via annonserna där vi listar lediga jobb. Vi har alltid annonser uppe eftersom behovet är så stort.

Semestervikarier till sommaren listas i en egen annons.

Gå till sidan för lediga jobb

När du ansökt kommer du få svar inom cirka två veckor. Ibland tar det lite längre tid, ibland går det fortare. Är vi intresserade blir du kallad till intervju.

Intervju

Till intervjun behöver du ha med dig

  • referenser
  • giltig ID-handling

Om vi tycker att du har det vi efterfrågar kommer du att erbjudas en inregistrering. Det innebär att du registreras i vårt system och kan bli bokad på arbetspass.

Inregistrering

Vid inregistreringen behöver du ha med dig

  • utdrag ur belastningsregistret
  • personbevis
  • betyg/examensbevis/arbetsintyg

Beställ utdrag ur belastningsregistret

Utdraget behöver vara för arbete med barn med funktionsnedsättning, eftersom du ska kunna vara bokbar i hela vår verksamhet.

Beställ personbevis

Välj personbevis för anställning i listan.

Under inregistreringen går vi igenom lite grundläggande information som regler och riktlinjer, sekretess, hygien och hur du lägger dig tillgänglig för bokningar i systemet.

Lägg dig som tillgänglig i systemet

När du är inregistrerad kommer du att kunna lägga tillgänglig tid i vårt system för vikariebokning. Du kan där lägga tillgänglig tid utifrån när det funkar bäst för dig.

Du måste dock lägga dig som tillgänglig ett visst antal timmar i månaden, annars kommer vi att ta bort dig ur systemet.

Gå till Time Care Pool

Introduktion

Innan du börjar arbeta kommer du att få introduktion. Både en allmän information i storgrupp, utbildning i lyftteknik, och en praktisk introduktion kopplad till arbetsplatsen du ska vara på.

Den praktiska introduktionen anpassas i längd efter din erfarenhetsnivå. Någon som har tidigare erfarenhet kan behöva kortare introduktion än någon som är helt ny.

Återkoppling

När du sedan är igång med det praktiska arbetet kommer den avdelning du arbetar på att löpande ge återkoppling till bemanningen så att vi får veta hur du fungerar i yrkesrollen.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Malin Åström

HR-ADMINISTRATÖR

 

 

Bemanningsenheten

VÅRD & OMSORG

0221-258 11

0221-253 67

Postadress
Köpings kommun
Vård & Omsorg
731 85 Köping

Öppet för besök
Efter överenskommelse

Telefontid
Vardagar 06.30-10.00
samt 13.00-15.00

Helger och röda dagar stängt