Sagostugans förskola

Sagostugans förskola

Sagostugan är en förskola med sex avdelningar som ligger vid Kristinelunds sportfält. Förskolan har ett eget tillagningskök och fin utegård. Det ligger nära till skog, lekpark och sportfält.

Sagostugan har nya fina lokaler som är anpassade för att bedriva en bra förskoleverksamhet. Här finns en stor matsal med eget kök. Tillsammans med våra förskolekockar vill vi väcka barnens intresse kring mat och vi jobbar mycket med pedagogik i måltiden. All mat är näringsriktig och lagas från grunden.

Våra förskolekockar har en populär instagramsida och facebooksida. Följ de gärna! Du hittar dem under namnet Förskolekockarna.

Förskolekockarna på Facebook
Förskolekockarna på Instagram

Vi utgår från trygghet, glädje och tro på barns kompetens

Vår verksamhet utgår till stora delar från de barn som finns hos oss just nu, vad som intresserar just dem och vad de har för behov. Vi bygger alltid verksamheten på trygghet, glädje och en tro på att barn kan och är kompetenta.

Att lära sig, ha roligt, samarbeta, att få växa i självkänsla och självförtroende, våga visa vad man tycker, lyssna på varandra och känna sammanhang i tillvaron är delar som är viktiga för oss. Vi integrerar gärna modern teknik i vårt förskolearbete och använder oss ofta av våra lärplattor i lärandet.

För att öka barnens och personalens arbetsro är barnen dagligen indelade i mindre grupper. Det ger även möjligheter att ge varje barn större uppmärksamhet.

Boka gärna ett besök

Är du mer nyfken på vår förskola är du välkommen att ta kontakt med oss för att boka ett besök. Du som vårdnadshavare får gärna vara med ditt barn på förskolan en dag eller några timmar.

Våra team

Sagostugan har sex avdelningar som har ett tätt samarbete.

Tingeling, 1 - 2,5 år

0221-258 96
sagostugan.tingeling@koping.se

Tummelisa, 1 - 2,5 år

0221- 258 93
sagostugan.tummelisa@koping.se

Askungen, 2,5 - 5 år

0221-257 27
sagostugan.askungen@koping.se

Rödluvan, 2,5 - 5 år

0221-257 05
sagostugan.rodluvan@koping.se

Snövit, 2,5 - 5 år

0221-255 84

sagostugan.snovit@koping.se

Törnrosa, 2,5 - 5 år

0221-257 20
sagostugan.tornrosa@koping.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Mer innehåll

Område: Nygård

Huvudman: Kommunal förskola

Inriktning: -

Kontakt

Sagostugans förskola

KRISTINELUNDS FÖRSKOLEENHET

Kihlmansgatan 11, Köping

Öppettider
06.30-18.30

Sofia Lekström

TF REKTOR

Kristinelunds förskoleenhet

Förskolor: Sagostugan och Fågelvägen