Fritidsledare och filmare – Staffan får växa på jobbet hos oss!

Nu ska du få lära känna killen med kameran – vår fritidsledare Staffan Stam, som kallar sig själv ”en typisk produkt från fritidsledarfabriken” med det långa håret och tatueringarna. Han lämnade film- och tv-världen och Stockholm för lugnet i Kolsva och blev uppfångad av barn- och ungdomsenhetens chef Pernilla Einan och fritidsgården Kuggen.

Man med långt hår och blå jeansskjorta ler in i kameran. Solen skiner.

Staffan Stam älskar sitt arbete som fritidsledare där han får vara en viktig vuxen för unga personer.

-Det bästa med mitt jobb är att jag får chansen att vara en viktig vuxen i ungdomars liv. Det är mycket ansvar och mycket glädje. Det finns många ungdomar som behöver kontakten med en vuxen som inte är en lärare eller föräldrar. Innan jag började visste jag inte att man gjorde så här mycket som fritidsledare, säger Staffan.

Staffans chef Pernilla låter honom växa och utvecklas på jobbet

Under sina tio år i Stockholm arbetade han bland annat som inslagsproducent och redaktör i tv-produktioner som en serie om mobbning hos Utbildningsradion, Sommar med Ernst i TV4 och Det sitter i väggarna i SVT. När Staffan och hans sambo med barn flyttat till Köpings kommun fanns där och fångade upp hans kompetenser. Inhoppen på Kuggen inleddes 2019 och blev senare ett fast jobb.

-Pernilla såg nog tidigt att jag skulle kunna bidra med mina erfarenheter i och med att vi vill visa upp vår verksamhet för Köpingsborna. Pernilla är bra på att ta vara på våra spetskompetenser och vara tillåtande så att vi kan vara med och bidra. Nu har jag också varit med och filmat hur socialsekreterarna arbetar tillsammans med kommunikationsavdelningen.

- Jag ser ut som en typisk produkt från fritidsledarfabriken.

Saknar formell utbildning - men bidrar med livserfarenhet

Staffan Stam saknar formell fritidsledarutbildning men tycker att livserfarenheten som snart 40-årig person som spelar musik, har idrottat och haft kreativa yrken, rest i världen och sett olika sidor av livet gör att han kan bidra med mycket ändå.

- Vi har också ett väldigt dynamiskt och bra team i barn- och ungdomsenheten med ungcoacher och fritidsledare som alla har olika expertområden. Jag tycker att det är så kul att arbeta med människor – och mitt jobb står aldrig still!

Du kan Staffans filmer om våra socialsekreterare på vår webbplats

Vad gör en ungcoach? Lär dig mer genom att se Staffans film!

Vad finns det att göra som ung i Köping? Det kan du se i Staffans film!

Man med jeansskjorta och jeanshorts står intill en å med en kamera och filmar tre kvinnor. Solen skiner.

Staffan Stam filmar socialsekreterarna Cajsa, Elin och intill ån i centrala Köping till en film om vardagen som socialsekreterare i Köpings kommun.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: