Vårt erbjudande

Osäker på varför du ska välja Köpings kommun som arbetsgivare? Det finns många fördelar, och vårt arbete med att satsa på våra medarbetare utvecklas ständigt!

Nära till jobbet, nära på jobbet

Om man frågar de som arbetar hos oss varför de trivs så är närhet ett ord som återkommer om och om igen.

Det är lätt att pendla hit. Många av våra medarbetare bor i Eskilstuna, Västerås, Örebro eller grannkommuner som Hallstahammar och Kungsör.

En "lagom stor" kommun gör att närheten också återkommer i jobbet. Det går att få en övergripande bild av organisationen, det går att ta ett helhetsgrepp och det är inte något stort gap mellan ledning och medarbetare.

En lagom stor kommun där du får ta brett ansvar

Att vara lagom stor gör också att kommunen är tillräckligt stor för att ha en stor bredd i yrkeskategorier. Hos oss kan du arbeta som arkitekt, badpersonal, förskollärare, miljöinspektör, sjuksköterska, trafikingenjör och nästan allt däremellan!

Men vi är inte så stora att du blir borttappad eller begränsad till ett enda litet område - i en lagom stor kommun är det fördel att vara mångsidig, och du får ofta arbeta med projekt från start till mål, eller i brett samarbete med andra yrkeskategorier.

Målet med vår verksamhet är meningsfullt

Offentlig verksamhet är ett torrt uttryck för att arbeta med något meningsfullt: att skapa nytta för de som bor här och se till att våra gemensamma skattepengar går till rätt saker.

Varje dag har vi chansen att skapa ett gott möte, ge service, omsorg och rättssäkerhet åt de som behöver oss - och förhoppningsvis göra någons dag lite bättre!

Det händer mycket nu!

Att driva en organisation som bygger på skattemedel och ständigt får nya krav på sig är inte helt enkelt. Men Köpings kommun utvecklas i snabb takt. Vi vill bygga en organisation med en bra struktur och ett bra klimat, där kommunikation och samarbete är en självklarhet. Vi vill möta framtiden väl utrustade och hoppas att du vill vara med!

Förmåner

Vi satsar på att skapa en hållbar organisation där våra medarbetare trivs och utvecklas. Det gör vi både genom direkta insatser som friskvård, men också genom att utveckla våra chefer i deras ledarskap och att se över karriärmöjligheter inom organisationen.

Förmåner för alla

  • Friskvårdspeng 1 500 kronor per år.
  • Löneväxling - möjlighet att lägga undan del av lön till pensionssparande.
  • KomFri - kommunens fritidsklubb. För endast 75 kronor om året får du tillgång till massor av fritidsaktiviteter och rabatter.

Förmåner för de flesta

  • Flextid - underlättar för dig som till exempel har små barn. Denna förmån kan tyvärr inte gälla alla eftersom vissa yrken, till exempel inom vård och omsorg eller förskola, inte kan rucka på arbetstiderna.
  • Semesterväxling - chansen att byta semestertillägget mot fem extra semesterdagar.

Utvecklingsmöjligheter

  • Individuella utvecklingsmöjligheter. Utifrån ditt medarbetarsamtal tas en kompetensutvecklingsplan fram för dig.
  • Chefsutvecklingsprogram - vi arbetar med chefsutbildningar hela vägen från dig som är ny chef till dig som är erfaren.

Andra positiva möjligheter

  • Förtur i bostadskön - vårt bostadsbolag, KBAB, ger förtur till dig som fått en tillsvidareanställning hos ett företag inom Köpings kommun. Förturen gäller för dig som är folkbokförd i en annan kommun som ligger minst 15 mil bort eller har en pendlingstid på minst 2 timmar, om du tänker folkbokföra dig här.

Uthyrningspolicy KBAB

Länk till KBAB:s webbplats

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Sandra Thunberg Soltani

HR-GENERALIST

Barnhemsgatan 2, Köping