Translate
Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.
Lyssna
Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.
Cookies
På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Tycker du att det är svårt att sätta gränser och regler för ditt barn? Är du orolig för en tonåring eller är det mycket konflikter hemma? Vi hjälper familjer med barn och unga i åldern 0-20 år med dessa funderingar. Vi arbetar för en varaktig och positiv förändring av den sociala livssituationen för familjer
Tillsammans med dig och din familj pratar vi om vad ni vill ändra i er situation. Vilket stöd vi kan erbjuda beror på vad du och din familj vill förändra. Tillsammans gör vi en planering för hur vi ska arbeta för att nå förändring. I planeringen kan bland annat föräldrastödsprogram och barnverksamheter ingå. Vi sätter alltid barnets bästa i fokus och ser familjens nätverk som en viktig resurs och samarbetar vid behov med till exempel förskola, skola eller barnavårdscentral
I intresseanmälan som finns längst ner på sidan kan du också välja att få mer information om Stöd och behandlings arbete med barn, ungdomar och familjer.
Till Familjelinjen kan du som barn, ungdom eller förälder ringa för att fråga eller prata om det mesta som rör familjen, föräldraskap och relationer. Du får vara anonym och vi kan ge dig råd, stöd och vägledning. Kan vi inte besvara din fråga så hjälper vi dig gärna vidare.
Vår telefontid är måndag-fredag (undantaget helgdagar och ”klämdagar”) kl. 9.00-11.00. Övrig tid finns telefonsvarare där du kan prata in meddelande och bli uppringd nästkommande vardag.
Vi som arbetar har tystnadsplikt. Det innebär att vi inte kan prata om dig och din situation med någon annan om du inte har lämnat ditt samtycke. Vi har anmälningsskyldighet, det betyder att vi enligt lag måste rapportera till socialtjänstens myndighetshanläggare om vi misstänker att barn far illa.
Alla våra stödgrupper är kostnadsfria, allt du berättar och det vi pratar om stannar i förtroende i gruppen.
Dropp är en gruppverksamhet för dig som är barn eller tonåring och har en förälder eller någon annan i din närhet som är beroende av alkohol eller andra droger.
Du är inte ensam och det är inte ditt fel. I Dropp-gruppen så vill vi att du ska få veta:
Varje Dropp-grupp träffas en gång i veckan, vi träffas efter skolan och vi arbetar runt olika teman. I gruppen pratar och läser vi en del, men har också praktiska övningar. Vi vill vara en grupp som har roligt tillsammans. Vi tittar på film, fikar, gör utflykter, leker och bjuder in gäster.
Hoppet är till dig som är mellan 6-18 år. Hoppet vänder sig till den som varit med om våld i sin närhet. Någon i familjen kanske har blivit hotad eller slagen.
Vi träffar både dig som är barn och din förälder/föräldrar. Syftet med gruppen är att få stöd, antingen enskilt eller i grupp.
Du som är barn är inte ensam och det är inte ditt fel. I Hoppet vill vi att du ska veta:
Du som förälder kommer bland annat att få prata om:
Vi träffas en gång i veckan. Vi har tio träffar och varje träff håller på cirka en och en halv timme. Först träffar ni gruppledarna var för sig. Därefter har vi en gemensam stund tillsammans.
Skilda världar är en gruppverksamhet för dig som är barn eler tonåring och har föräldrar som inte bor ihop eller är skilda. Här får du träffa andra som har liknande upplevelser som du.
Du är inte ensam och inget är ditt fel. I Skilda världar-gruppen vill vi att du ska veta att:
Varje Skilda Världar- grupp träffas en gång i veckan. Vi träffas efter skolan och varje träff har olika teman.
I gruppen pratar och läser vi en del och har också praktiska övningar.
För föräldrar som har barn mellan 3 - 18 år. Alla i Köpings kommun är välkomna att delta, ingen dokumentation eller registrering.
Målet med föräldrastödskursen är att minska konfliker i hemmet och få en lugnare och harmonisk miljö. Alla föräldrar och barn är förtjänta av att förälder/föräldrar går en kurs oavsett små eller stora problem.
Vi träffas en gång i veckan. Vi har sex träffar och varje träff håller på två timmar. Efter avslut har vi en booster träff.
Om du vill vara med i en grupp eller fråga om något kan du fylla i intresseanmälan nedanför och skicka in till oss.
Sidansvarig:
Senast uppdaterad: 26 november 2019
Familjelinjen
Telefontid: måndag-fredag kl. 9.00-11.00, övrig tid finns telefonsvarare, prata in ett meddelande så återkommer vi nästkommande vardag.