Translate

Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.

Lyssna

Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Cookies

På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Kontakt

Translate

Lyssna

Planbesked

Om du vill att det ska tas fram en ny detaljplan kan du ansöka om planbesked. Då tar kommunen ställning till om arbete med att ta fram en detaljplan ska påbörjas eller inte.

Ansök om planbesked

Kommunen gör nya detaljplaner när det saknas en detaljplan för mark som ska bebyggas eller när en detaljplan inte längre stämmer överens med den nya användningen av området. Om man vill att kommunen ska göra en ny detaljplan för ett område kan man ansöka om ett så kallat planbesked från kommunen. Då tar kommunen ställning till om arbete med att ta fram en detaljplan ska påbörjas eller inte.

Ansök

Ansökan om planbesked ska innehålla en karta som visar området och fastigheterna som berörs. Om ansökan avser ett område med flera fastigheter eller ingår i en förening ska det framgå av underskrifter eller exempelvis årsmötesbeslut att majoriteten är med i ansökan om planbesked.

Blankett för ansökan om planbesked

Besked

Kommunen ska lämna besked inom fyra månader från ansökan. Beskedet är inte bindande och kan därför inte överklagas. Avgift för planbesked tas ut enligt kommunens fastställda taxa oavsett om beslutet är positivt eller negativt. Sökanden står för kostnaden för kommande planläggning vid positivt planbesked.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: 29 november 2019

Kontakt

Samhällsbyggnad

Besöksadress
Kristinelundsvägen 4, Köping

Postadress

Köpings kommun
Samhällsbyggnadsförvaltningen
731 85 Köping

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-17.00
Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Vid helgdagar och klämdagar har vi ändrade öppettider, du hittar dem via den här länken

Boka ditt besök

Ring för att boka en tid om du vill träffa en handläggare.

Facebook
Kommunens LinkedIn-sida
Kommunens YouTube-kanal