Till dig som är nystartad

Näringslivsavdelningen i Köping finns till för dig som företagare. Vi arbetar tillsammans med kommunens alla förvaltningar och länets näringslivsorganisationer för att underlätta för dig som är eller funderar på att bli företagare. På denna sida har vi samlat relevant information till dig som nystartad företagare.

Lotsfunktion - en väg in

Är du företagare och behöver ansöka om tillstånd eller veta vilka regler som gäller för att starta eller bedriva din verksamhet? Vår lotsfunktion är en kommunal service som ska förenkla och underlätta kommunikationen mellan företag och kommun.

naringsliv@koping.se

Företagsregister

Registrera ditt företag i företagsregistret Update System.
Se till att uppdatera uppgifter om ditt företag i företagsregistret Update System, vi vill gärna ha möjlighet att delge dig aktuell information från kommun via e-post.

Företagsregistret - Business Update System

Näringslivsaktiviteter

Det anordnas flera aktiviteter till syfte att lyfta, inspirera och höja kunskapen för kommunens företagare. På länken nedan hittar du vilka aktiviteter som är på gång.
koping.se - Näringslivsaktiviteter

Vi vill träffa dig!

Näringslivsavdelning genomför många företagsbesök varje år vars syfte är att upprätthålla en god kommunikation och dialog mellan kommunen och det lokala näringslivet. Vad kan vi lära av varandra och vad finns det för behov hos företagen för att kunna driva sin verksamhet?
Klicka på länken nedan för att boka ditt besök.

Information vi tror kan vara bra för dig och din verksamhet

Nyhetsbrev

Varje månad skickar näringslivsavdelningen ut ett nyhetsbrev med aktuell information till kommunens företagare.

Till mailadressen nedan kan du anmäla dig till nyhetsbrevet.
naringsliv@koping.se

Nyföretagarcentrum i Västmanland

Du som precis har startat eget och vill ha tips och råd kring ditt företagande, välkommen på kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning.

Boka rådgivning med vår nyföretagsrådgivare Eva Ehlin:

Boka rådgivning hos Nyföretagarcentrum

eva.ehlin@nyforatarcentrum.se

076-241 86 86

Nyföretagarcentrum - Västmanland

Nyföretagarcentrum stöttar företag upp till tre år.

Nyföretagarrådgivningen är ett samarbete mellan Nyföretagarcentrum, kommuner, Region Västmanland och företag i länet.

Almi

Ska du göra verklighet av din idé? Vill du bygga ett företag som är lönsamt, växande och långsiktigt hållbart? I så fall borde du vända dig till Almi. Tillsammans kan vi ta ditt företagande till en ny nivå.

Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startupfas som befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé.

Almi kan bidra på flera olika sätt under företagets tillväxtresa. Ju större potential ditt företag har att växa, desto mer resurser kan Almi satsa.

Almi - Mälardalen

Region Västmanland

Du som driver företag i Västmanland kan få medel för olika typer av investeringar. Region Västmanland ger stöd till små och medelstora företag för att gynna företagsklimatet.

Mikrobidrag, Konsultstöd, Innovationsstöd, Digitaliseringscheck eller hur du kan ställa om till grönt företagande är några exempel

Region Västmanland - Företagsstöd

Skatteverket

Vad innebär det att deklarera?
På länken nedan finner du som nystartad företagare svar på vanliga frågor.

Skatteverket - Nystartade företag

Coompanion

Coompanion är den rätta rådgivaren när du vill starta företag tillsammans med någon eller några andra.
Coompanion

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Charlotta Strengbom

NÄRINGSLIVSUTVECKLARE

Västra Långgatan 2, Köping