Köping i 3D

Upptäck Köping i 3D! Här ser du projekt som pågår eller är planerade, du kan välja att släcka projekten i lagerlistan om du bara vill se Köping, Kolsva och Munktorp så som det ser ut idag.

Såhär fungerar modellen

Vypunkter

Du kan välja att titta runt i modellen genom att trycka på de färdiga vypunkterna. Från en mobiltelefon syns vypunkterna överst och du bläddrar med pilar till höger och vänster. Från en dator eller surfplatta syns de till höger under rubriken FLYG TILL.

Direkt till ett projekt

Om du trycker på en av de färgade plupparna i modellen flyger du direkt dit.

Flyg fritt

Du kan också trycka vart som helst i modellen för att vrida runt, zooma in och ut. Om du tappar bort dig kan du alltid trycka högst upp till vänster på logotypen "Köping växer" så kommer du tillbaka till startläget. Från en dator kan du tilta och rotera genom att hålla ned tangenten alt eller ditt scrollhjul. Zooma gör du med shift intryckt eller med scrollhjulet.

Lager

Under rubriken LAGER finns tre lager med olika projekt som du kan tända och släcka. Du kan läsa mer om lagrens innehåll nedan.

Lagrens innehåll

Här byggs det!

På det här lagret ligger projekt där första spadtaget redan är i marken och något håller på att byggas.

Planerade projekt

På det här lagret finns projekt som snart har en färdig detaljplan eller redan har en färdig detaljplan och väntar på att börja byggas. Det kan vara projekt där bygglovshandlingarna är inlämnade men att bygget inte har startat än, eller att projektering pågår.

Framtida planer

Här finns projekt utpekade som ligger lite längre fram i tiden. Det är projekt som saknar en gällande detaljplan och kräver en del arbete innan det kan bli verklighet.

Verktyg

Det finns två verktyg nere till höger i rutan, ett mätverktyg och ett skuggverktyg. Med mätverktyget kan du mäta avstånd, höjdskillnad och area i modellen. Med skuggverktyget kan du se hur solen skuggar vid olika tider på dygnet och dagar på året.

Teknikstrul?

Första gången du använder tjänsten kan det ta en stund innan alla hus har laddats. Testa att ladda om sidan om det inte fungerar. Tjänsten fungerar i alla webbläsare som har stöd för WebGL.

Felaktigheter i modellen

Hittar du fel i 3D-modellen? Skicka gärna ett mail till samhallsbyggnad@koping.se så ska vi rätta till det efter bästa förmåga. Modellen används för att visa vad som händer i kommunen, den är inte en exakt representation av verkligheten.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Samhällsbyggnad

Besöksadress
Kristinelundsvägen 4, Köping

Postadress

Köpings kommun
Samhällsbyggnadsförvaltningen
731 85 Köping

Öppettider

Måndag-fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Vid helgdagar och klämdagar har vi ändrade öppettider, du hittar dem via den här länken

Boka ditt besök

Ring för att boka en tid om du vill träffa en handläggare