Dagverksamhet

Vård- och omsorgspersonal erbjuder dagverksamhet för personer med kognitiv sjukdom (demens) på träffpunkt Stugan i Köping.

För dig med diagnos som fortfarande bor hemma

Dagverksamheten är till för dig som har en kognitiv sjukdom och bor i eget boende. För att delta i verksamheten krävs att du har genomgått eller påbörjat en utredning gällande kognitiv sjukdom och att du har ett biståndsbeslut om dagverksamhet.

Dagverksamhetens syfte

På dagverksamheten arbetar vård- och omsorgspersonal vars främsta uppgift är att möta varje person utifrån just deras behov. Dagverksamheten ska ge möjlighet till stimulans och social gemenskap samt ges möjlighet att bo kvar i det egna hemmet. Dagverksamhetens syfte kan också vara att ge avlastning och stöd till anhöriga. Antalet besöksdagar varierar efter den enskildes behov.

En dag på Stugan

Dagverksamheten är öppen mellan klockan 09-15 måndag till fredag. Dagen planeras utifrån personerna som besöker Stugan där de enskildas behov och förmågor styr. Under dagen erbjuds olika aktiviteter utifrån önskemål och förmågor. Exempel på aktiviteter kan vara att tillsammans baka eller laga mat, sång och musik, spela spel, läsa tidningar, lättare gympa, ta promenader eller göra lättare trädgårdssysslor.

Avgift

Det kostar inget att besöka dagverksamheten, men du betalar för måltider och för transport om du nyttjar färdtjänst.

Mer information och ansökan

Om du vill ha mer information kan du kontakta Linda Jakobsson på kognitionsteamet, om du vill ansöka om dagverksamhet kontaktar du biståndsenheten.

Kontakt:

Kognitionsteamet

VÅRD & OMSORG

TELEFON
ADRESS

Sveavägen 21, Köping

Telefontid
måndag till fredag 8.00-9.00.
Kan även svara på andra tider i mån av tid.

Biståndsenheten

VÅRD & OMSORG

ADRESS

Nibblesbackevägen 17, Köping

Postadress
Köpings kommun
Vård & Omsorg
731 85 Köping

Öppettider
måndag-torsdag 8.00-16.00
fredag 8.00 - 15.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
måndag - fredag 8.30-9.30
efter telefontid finns röstbrevlåda.

Du hittar telefonnummer till respektive handläggare här!

Helger och röda dagar stängt.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: