Frivilligverksamheten för äldre

Hur det sociala livet ser ut när vi blir äldre skiljer sig stort från person till person. Vissa känner sig ensamma och längtar efter ett besök eller någon att prata med, medan andra aktiverar sig för fullt via föreningar och via kommunens mötesplatser. I båda fallen behöver vi din hjälp!

Ge det lilla extra

Vi har behov av frivilliga för att kunna ge våra äldre det lilla extra i tillvaron, vare sig det gäller ett stilla samtal med någon som bor ensam eller som stöd vid de aktiviteter som ordnas på våra mötesplatser, träffpunkter och inom anhörigstödet. Att göra en insats kommer ge dig mycket tillbaka, vi lovar!

Varierande uppgifter

Vi söker personer som vill engagera sig i det vi kallar väntjänsten – då gör du en insats för en enskild individ genom ett besök, telefonsamtal eller liknande. Men vi söker även dig som vill engagera dig i gruppaktiviteter på våra mötesplatser och träffpunkter.

Du får också gärna komma med egna förslag och idéer utifrån dina intressen och din erfarenhet.

Du styr över uppdraget och får mycket tillbaka

Som frivillig väljer du själv hur mycket tid du kan och vill lägga, och även vad du känner för att hjälpa till med.

Förutom det du får tillbaka från de människor du träffar genom uppdraget erbjuder vi dig regelbundna informationsträffar, föredrag eller sång- och musikunderhållning. Vi bjuder då på kaffe och lättare förtäring.

Tystnadslöfte

När du engagerar dig i frivilligverksamheten skriver du under ett tystnadslöfte.

En verksamhet i samverkan

Vår frivilligverksamhet fungerar i samverkan mellan Vård & Omsorg, Köpingsbygdens församling och frivilliga – med eller utan tillhörighet i någon organisation eller förening.

Ring oss för att få veta mer

Om du är intresserad av att veta mer eller anmäla ditt intresse ringer du någon av våra kontaktpersoner. Vill du ta samtalet på finska kan du ringa Merja som är diakoniassistent.

Åsa Person

ANHÖRIGKONSULENT

TELEFON
ADRESS

Sveavägen 21

Peggy Wickman

Ulrika Sjöberg

DIAKONIASSISTENT

TELEFON

Mirja Svan Edelsvärd

DIAKONIA-ASSISTENTTI

TELEFON

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: