Hundlek och hundbad

Vi vill att du och din hund ska trivas här i Köping. Det finns ett hundbad vid Mälarens strand och en lekgård för din hund i ett grönområde vid Vidhem. Det finns även fina skogar och andra områden som är trevliga att gå i för dig och din hund.

Hundbad vid Malmön

De flesta hundar uppskattar att få ta ett svalkande dopp när sommardagarna är som hetast. Därför finns ett särskilt hundbad här i Köping.

Trevlig sandstrand för dig och din fyrfotade vän

Hundbadplatsen ligger vid Malmön i ett grönområde vid Mälaren endast 6 kilometer söder om Köpings stadskärna och är tydligt utmärkt med skyltar. Här finns en trevlig sandstrand speciellt för dig och din fyrfotade vän.

Hundförbud på allmänna badplatser

Förutom hundbadplatsen råder hundförbud på de flesta allmänna badplatser under sommartid!

Vid frågor om hundbadet

Har du frågor om hundbadet? Kontakta Kultur & Folkhälsa.

Kontaktuppgifter till Kultur & Folkhälsa

Telefon: 0221-257 51

E-post: kulturfolkhalsa@koping.se

Hundlekgård vid Vidhem

Det finns en lekgård för hundar i Vidhemsparken. Det är en inhängnad plats där hundarna kan släppas lösa och leka med varandra samtidigt som det är en trevlig mötesplats för hundägarna.

Hundlekgården ligger intill Ringvägen och parkering finns precis intill

Hundlekgården ligger i Vidhemsparken, på den västra sidan om Kölstaån, alldeles bredvid Ringvägen. Du tar dig dit via gång- och cykelbanor och det går även att parkera bilen på en liten parkering vid korsningen Odensvivägen-Ringvägen. Infarten är från Odensvivägen.

Håll rent och läs trivselreglerna som gäller på hundlekgården

Hundlekgården är omkring 1600 kvadratmeter inhägnad gräsyta med nätstaket. Entrégrinden finns vid gångvägen närmast Ringvägen. Det finns sittplatser för hundägarna och några trästockar i inhängnaden. En hundlatrin är uppsatt utanför grinden.

Det finns trivselregler uppsatta vid hundlekgården som vi hoppas du som besökare följer så att alla ska trivas och tycka det är mysigt att vara där. Vi ber alla att ta upp efter hunden och det är trevligt om det hålls rent och snyggt.

Vid frågor om hundlekgården

Har du frågor om hundlekgården? Kontakta VME.

Kontaktuppgifter till VME

Telefon: 0221-67 06 10

E-post: kundtjanst@vme.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Anders Eriksson

ENHETSCHEF ANLÄGGNINGAR OCH FÖRENINGSSTÖD

Kultur & Fritid
Barnhemsgatan 2
731 85 Köping