TypeError: Cannot read property "length" from null

Information om corona

Det sprids mycket information om det nya Corona-viruset, covid-19, just nu. Det kan vara svårt att veta vad som är sant och inte. Här hittar du uppdaterad och säkerställd information om coronaviruset.

Translate

Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.

Lyssna

Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Cookies

På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Kontakt

Translate

Lyssna

Bredband och fiber

Just nu pågår utbyggnaden av bredband i Köpings kommun så att fler ska få tillgång till fiber och snabbt internet.

Fiberutbyggnad i Köping

Vi kan redan nu säga att vi uppfyller kraven fram till 2020 i slutet av 2018, om planerade arbeten blir genomförda. Kommunen har ett gynnsamt läge och de privata aktörerna har sagt att det är kommersiellt genomförbart att bygga ut fiber i kommunen.

Vi återkommer med en tidsplan för vilka områden och orter där bredbandsutbyggnaden pågår.

Se vad Köpings Kabel-TV har gjort och planerar att anlägga

Bidrag

Vill du bygga ut bredband på landsbygden så att fler kan ta del av snabbt en snabb uppkoppling? Då kan du söka ekonomiskt stöd för projektet hos Länsstyrelsen.

Sök bidrag hos Länsstyrelsen

Ett grundläggande villkor för stödet är, att det ska vara till nytta för många. Du kan alltså inte få stöd för att bygga ut bredband bara till din egen fastighet eller verksamhet.

Privatpersoner kan inte söka stödet, utan endast företag (ej enskilda firmor) och föreningar, myndigheter och andra orgnisationer.

Läs vidare om bredband, fiber och utbyggnad

Bredbandsforum

Bredbandsforum är en sida från Regeringskansliet. Där finns all information samlat om vad du som fastighetsägare ska tänka på och hur du kan gå till väga för att få tillgång till bredband.

Bredbandsforum

Bredband på landsbygden

Byanätsforum är ett nätverk med bredbandsföreningar som bygger byanät runt omkring på svensk landsbygd. På den webbsidan kan medlemmar hitta stöd i sina olika faser i byanätsprocessen från att bygga upp till att eventuellt avveckla föreningen.

Byanätsforum ska ge information, agera företrädande, erbjuda nätverksmöjligheter och ge professionell rådgivning. De har även en helpdesk dit medlemmar kan ringa för att få rådgivning.

Byanätsforum

Ledningskollen

Ledningskollen är en gratis tjänst som underlättar kommunikation mellan ledningsägare och de som vill veta var ledningarna finns.

Ledningskollen

Bredbandskartan

Bredbandskartan visar tillgången till bredband. Du kan också hitta bredbandsstrategier i län och kommuner. Det finns även två kartor som hjälper dig att hitta nätägare och internetleverantörer i närheten av en viss plats.

Bredbandskartan

Mål för bredbandsstrategin

Målet i bredbandsstrategi är att följa regeringens mål beskrivna i dokumentet Sverige helt uppkopplat - en bredbandsstrategi.

Länk till Sverige helt uppkopplat 2025 - en bredbandsstrategi

  • år 2020 bör 95 procent av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s.
  • år 2025 bör 98 procent ha tillgång till bredband om minst 1 Gbit/s i hemmet och på arbetet, resterande 1,9 procent bör ha tillgång till minst 100 Mbit/s, och 0,1 procent bör ha tillgång till minst 30 Mbit/s.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: 09 december 2019

Kontakt

Per Wadlin

IT-STRATEG

Mikael Norman

MARK- OCH EXPLOATERINGSCHEF

Thomas Göransson

SHACKTTILLSTÅND

Facebook
Kommunens LinkedIn-sida
Kommunens YouTube-kanal