Näringslivsaktiviteter

På den här sidan berättar vi om de aktiviteter vi anordnar till syfte att lyfta och inspirera entreprenörskapet i Köpings kommun och närregionen.

Välkommen till Näringslivsdagen den 6 mars på Forum i Köping!

Nu bjuder vi in till Köpings första Näringslivsdag med fokus på aktuella frågor som rör och berör näringslivet i Köping. Förutom att vi berättar mer om inplanerade näringslivsarbetet under 2024 utlovar vi en riktigt bra laguppställning när vi ska lyfta utmaningen med Elkraftsförsörjningen.

  • Plats: Forum i Köping
  • Tid: 8-12
  • Anmälan: Via formuläret längre ner på sidan!
Hela programmet den 6 mars

8.00

Registrering, mingel med kaffe

8.30

Vi hälsar välkommen!

8.40

Omstart - vi går framåt! Richard Folkebrant, Köpings kommuns näringslivschef.

9.00

En strålande karriär! Entreprenören Mohammed Al-Hakim berättar om sin inspirerande livsresa!

10.00

Hur behåller vi Köpings lyskraft? Presentationer av Johan Ulleryd, Svenska kraftnät, Åsa Forsberg, Vattenfall eldistribution och Helena Olssén, Mälarenergi elnät.

10.50

Framtidens elbehov påverkan på Köping och dess näringsliv. Panelsamtal med deltagare från Svenska Kraftnät, Vattenfall, Mälarenergi, Energikontoret i Mälardalen, Industriföreningen Västra Mälardalen

11.20

Säkerhetsläget i kommunen. Thomas Hoffmann, Köpings kommuns säkerhetschef.

11.50

Tack och avslutning!

Vi erbjuder ett späckat program!

På scen ställer vi Johan Ulleryd, Chef för anläggningsinvesteringar Svenska Kraftnät, Åsa Forsberg Samhällskontakter Vattenfall Eldistribution samt Helena Olssén Strategichef Mälarenergi Elnät. De kommer prata om Elkraftsförsörjningen i Köping på kort och längre sikt. Vi kommer även ha ett fördjupande samtal i frågan där vi även bjuder in Energikontoret i Mälardalen Industriföreningen Västra Mälardalen.

Trygghet och säkerhet är en fråga som lyfts ofta när vi träffar företagare i olika sammanhang. Under dagen kommer Köpings kommuns säkerhetschef Thomas Hoffman att berätta mer om det arbete som kommunen gör inom området samt hur näringslivet kan involveras mer.

Mohammed Al-Hakim berättar om sitt liv och inspirerande väg till Köping

För att vi ska få en riktigt bra start på förmiddagen är vi extra glada att kunna presentera vår lokala stolthet, entreprenör och fotbollsdomare på europanivå, Mohammed Al-Hakim. Vi får höra om hans resa från att för 30 år sedan kliva i land med sin familj som flykting på Gotland till att idag vara militär, fotbollsdomare på europanivå men framför allt driva restaurang här i Köping.

Dagen leds av vår moderator Petra Garnås som med van hand och röst brukar leda Handelskammarens morgonsoffa i Västerås. Nu får hon guida oss genom Köpings första näringslivsdag.

  • Välkommen att anmäla dig! Sista anmälningsdag är 4 mars.

Ung Företagsamhet (UF)

Köpings kommun samarbetar med Ung Företagsamhet (UF) som ger elever på Ullvigymnasiet möjlighet att driva företag som ämne under ett läsår.

Ung Företagsamhet Västmanland

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Besöksadress
Västra Långgatan 2, Köping

Postadress
Köpings kommun
Näringslivsavdelningen
731 85 Köping

Charlotta Strengbom

NÄRINGSLIVSUTVECKLARE

Västra Långgatan 2, Köping

Theres Botold

EVENTKOORDINATOR

Västra Långgatan 2
731 30 Köping