Simskola

Här hittar du information om våra simskolor för barn och vuxna samt babysim. Här sker även anmälan för Köpings bad & sport och Malmabadets simskolor.


Nu kan du boka höstens simskolor, babysim och crawlkurser på Köpings Bad & Sport!

Simskolor för barn på Köpings Bad & Sport med start v.34 -2023

 

I vår simskola för nybörjare (minst det år de fyller 6 år) tränar vi på bröstsim, går igenom bad- och båtvett och tar simmärken. Nybörjarkurserna är 10 gånger á 45 minuter.

Efter avslutad kurs får deltagande diplom och glasstrut.

Kostnaden är 550 kr/barn.

Så här går simskolan till på Köpings bad & Sport.

Insläpp till simskolan sker tidigast 30 minuter innan start. Vi samlas vid multibassängen nyduschade, ombytta och med avklarade toalettbesök.

Ansvarig vuxen har ansvar över barnet i omklädningsrummet före och efter lektion. Under lektionen kan man sitta uppe på läktarna vid stora bassängen eller vid borden i entrén.

Kursavgiften gäller endast simskolan, vill man vara kvar och bada efter kursen eller komma tidigare erläggs vanlig entréavgift. Föräldrar eller syskon som vill bada erlägger också vanlig entréavgift.

Om barnet har några sjukdomar kan det vara bra för oss att känna till detta - exempelvis diabetes, epilepsi eller annat.

Efter avslutad kurs får deltagande diplom och glasstrut.

Vid förhinder anmäl detta till receptionen på 0221-256 77.

Crawlkurser med start v.34 -2023

 

Om du vill lära dig att simma crawl eller förbättra din simteknik, erbjuder Köpings Bad & Sport utvecklande crawlkurser för ungdomar och vuxna över 18 år. Alla träningar sker inomhus i bassäng, men utgör även en bra grund inför simning i öppet vatten, triathlon eller som förberedelse för exempelvis Vansbrosimningen. Vår tränare Pasi Salonen har en stor erfarenhet av simning i just öppet vatten som dels flerfaldig svensk mästare i triathlon och även som segrare i den mytomspunna tävlingen Ö till Ö i Stockholms skärgård.

Kurserna omfattas av åtta träningstillfällen som utgörs av 45-55 minuter/vecka. Det erbjuds en nybörjargrupp, fortsättningsgrupp samt en träningsgrupp. Nivåerna för de olika grupperna är:

Nybörjare: Vara simkunnig, d.v.s. kunna simma 200m bröst- eller ryggsim. Vi jobbar mycket med tryggheten i vatten och enkel teknik som får det att fungera. Målet efter kursen är att kunna simma 25m crawl med fungerande och regelbunden andning och koordination.

Utrustning: simglasgögon, baddräkt eller badbyxor samt badmössa vid långt hår.

Fortsättning: Kunna simma 25m crawl med fungerande andning och koordination. Här jobbar vi mer med tekniska detaljer och får lite fart i simningen. Målet efter kursen är att simma 100m crawl utan att stanna .

Utrustning: simglasögon, baddräkt eller badbyxor, badmössa vid långt hår och egen dolme.

Träningsgrupp: Du simmar 100m crawl och brukar simma ca 1000m totalt eller mer. I denna grupp tränar vi crawl, med en erfaren coach på kanten. Vi simmar olika serier för att maximera din utveckling. Passen kommer att ligga på ca 1500m/gång. Målet är att lyfta din simning till nästa nivå.

När:

Torsdagar 18.30-19.30 nybörjarkurs.

Torsdagar 19.30-20.30 fortsättningskurs.

Pris: 720 kr för 8 träningstillfällen.

Frågor och svar om anmälan till simskola

Hur går anmälan till?

Du måste registrera ett konto/logga in för att kunna boka och betala din plats. Du anmäler ditt barn till simskolan/babysim via länken nedan.

Här kan du anmäla dig till simskola, crawlkurs och babysim!

Välj den tid som passar dig bäst. Vi behandlar anmälningarna i turordning och ibland finns det inte plats i den grupp du valt som förstahandsval. I din bekräftelse, som skickas till din mejl, anger vi vilken grupp ditt barn hamnat i. Din anmälan är bindande först när du fått en bekräftelse från oss.

Hur betalar man för simskolan?

Betalning sker via nätet när man bokar sin plats.

Jag saknar bekräftelse på min anmälan

Har du inte fått någon bekräftelse från oss inom tre arbetsdagar kontakta oss gärna på telefon.

Köpings Bad & Sport

0221-256 77

Varför måste barnet vara sex år?

Vi följer råden från Svenska Livräddningssällskapet som säger att barn inte är motoriskt utvecklade för att lära sig att simma före 6 års ålder. Är ditt barn yngre än 6 år hänvisar vi till Köpings simsällskap som erbjuder plask och lek för att i ett första steg utveckla barnets vattenvana.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Köpings bad & sport

Badvägen 3
731 50 Köping

Malmabadet