Simskola

Här hittar du information om våra simskolor för barn och vuxna samt babysim.

Simskola för barn på Köpings bad & sport (Pågår)


I vår simskola för nybörjare (minst det år de fyller 6 år) tränar vi på bröstsim, går igenom bad- och båtvett, provar klädsim och tar simmärken. Nybörjarkursen sker 8 gånger á 45 minuter med undantag för lov.

Efter avslutad kurs får deltagande diplom och glasstrut.

Kostnaden är 550 kr/barn.

Så här går simskolan till!

Insläpp till simskolan sker tidigast 30 minuter innan start. Vi samlas vid multibassängen ombytta och med avklarade toalettbesök. Efter upprop och torrsim duschar vi tillsammans för att inte barnen ska frysa vid landövningar.

Ansvarig vuxen har ansvar över barnet i omklädningsrummet före och efter lektion. Under lektionen kan man sitta uppe på läktarna vid stora bassängen eller vid borden i entrén.

Kursavgiften gäller endast simskolan, vill man vara kvar och bada efter kursen eller komma tidigare erläggs vanlig entréavgift. Föräldrar eller syskon som vill bada erlägger också vanlig entréavgift.

Om barnet har några sjukdomar kan det vara bra för oss att känna till detta - exempelvis diabetes, epilepsi eller annat.

Efter avslutad kurs får deltagande diplom och glasstrut.

Vid förhinder anmäl detta till receptionen på 0221-256 77.

Simskola för vuxna

Nu kan du anmäla dig till nybörjarkurs för vuxna som startar v 35.

Vi startar 2 olika grupper. Tisdagar eller torsdagar kl. 19.00-19.45.

Att lära sig simma är en bra livförsäkring - som dessutom är kul!

Kostnad för 8 tillfällen är 850 kr/person.

Ring för att anmäla dig på tel. 0221-25677

Babysim

Nu kan du anmäla dig till hösten-22 babysim kurser som startar v. 37.

Nybörjare

Onsdagar:

11.00-11.30

12.00-12.30

13.00-13.30

Ålder: från 3 månader

Bra att veta:

Inga förkunskaper krävs

Barnet måste vara minst 3 månader vid kursstart.

Barnet ska inte vara äldre än 6 månader vid kursstart.

10 ggr/1000 kr

Inget babysim på lovet v. 44.

Kursens innehåll:

Att ge barnet vattenvana och motorisk stimulans på deras villkor och en social tid för familjen.

Att få barnet att upptäcka vattenglädje. Att på ett harmoniskt och avslappnande sätt få både barn och föräldrar att känna sig trygga i vattnet. Vi vänjer barnet att få vatten över huvudet med hjälp av vattenkannor, barnet får vänja sig vid den nya miljön i vattnet. Simmet främjar barnets kroppsuppfattning. Barnet hittar flytläge och trygghet i vattnet samt lär sig att ta sig fram på olika sätt.

Lektion:

Nybörjargruppens första tillfälle är det information och mjukstart i vattnet, kom ombytta.

Varje lektion är 30 minuter men tänk på att vara på plats i god tid innan så att inte du eller din baby känner er stressade.

Temperaturen i bassängen är ca 33 grader varmt, men gå upp ur vattnet tidigare om barnet har tröttnat eller känns kallt. Pressa inte barnet att vara i längre än vad det orkar. Det samma gäller om ni badar vid andra tillfällen med ert barn- tänk på att inte bada längre än 30 minuter eller i varm bubbelpool enligt socialstyrelsens rekommendationer för barn under 2 år.

Förberedelse:

Ta med handduk, badkläder till er vuxna, badblöja och badbyxa till barnet. Vi kontrollerar alltid att ni har badblöja och helst också badbyxor på ert barn. Dessa finns att köpa i receptionen.

Ni kan ta med bilbarnstol in till badet men vagnen får parkeras vid vår barnvagnsparkering i entrén. Ta med ett lås/cykellås för att låsa fast den.

Det går bra att vara 2 vuxna per barn. Samtliga vuxna måste vara ombytta och duscha noga utan badkläder innan bad. Det är viktigt att vi håller det varma vattnet i bassängen så rent som möjligt och vi vill därför minimera smuts, hudkräm, smink, hårvårdsprodukter osv. De första gångerna behöver inte barnet duscha före lektionen (för att hålla värmen).

Du måste registrera ett konto/logga in för att kunna boka och betala din plats.

Ditt barns äventyr börjar här. Varmt välkomna!

Frågor och svar om anmälan till simskola

Hur går anmälan till?

Du måste registrera ett konto/logga in för att kunna boka och betala din plats. Du anmäler ditt barn till simskolan/babysim via länken nedan.

Här kan du anmäla dig till simskola och babysim!

Välj den tid som passar dig bäst. Vi behandlar anmälningarna i turordning och ibland finns det inte plats i den grupp du valt som förstahandsval. I din bekräftelse, som skickas till din mejl, anger vi vilken grupp ditt barn hamnat i. Din anmälan är bindande först när du fått en bekräftelse från oss.

Hur betalar man för simskolan?

Betalning sker via nätet när man bokar sin plats.

Jag saknar bekräftelse på min anmälan

Har du inte fått någon bekräftelse från oss inom tre arbetsdagar kontakta oss gärna på telefon.

Köpings Bad & Sport

0221-256 77

Varför måste barnet vara sex år?

Vi följer råden från Svenska Livräddningssällskapet som säger att barn inte är motoriskt utvecklade för att lära sig att simma före 6 års ålder. Är ditt barn yngre än 6 år hänvisar vi till Köpings simsällskap som erbjuder plask och lek för att i ett första steg utveckla barnets vattenvana.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Köpings bad & sport

Badvägen 3
731 50 Köping

Malmabadet