Språkcafé

Spåkcafé är en mötesplats där människor övar och pratar det svenska språket samtidigt som olika kulturer möts. Kommuninvånarna lär känna varandra på ett naturligt och roligt sätt över en kopp kaffe.

Att göra sig förstådd på svenska öppnar många dörrar i vårt samhälle. Därför arrangeras språkcaféer på olika platser runt i kommunen, där det talas endast svenska.

Alla människor är välkomna, både de som bott i kommunen i hela sitt liv och de som nyligen flyttat hit. Det är besökarnas bakgrund som gör caféet unikt. Språkcaféet är en otvungen mötesplats som kan besökas när andan faller på, precis som med vilket vanligt café som helst.

Biblioteken

Köpings stadsbibliotek har Läxhjälp och språkträning varje torsdag 18 januari–30 maj (inte 28 mars och 9 maj) klockan 16–18. Här kan du få hjälp med läxorna och/eller öva dig i att prata svenska. Det är gratis att delta och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Östanåskyrkan

På tisdagseftermiddagar anordnas en stickgrupp i Östanåskrykan där alla kvinnor är välkomna att delta. Kan du inte sticka så finns hjälp för att lära sig det och syftet med stickgruppen är att göra babypaket till barn i Vitryssland och Lettland. Östanåskrykan ligger på Östanåsgatan 1, bredvid Folkets Hus.

0221-143 55

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: