Invigning av det nya LSS-boendet i Skoftesta!

Måndag förmiddag den 8 april invigdes det nya LSS-boendet i Skoftesta. Elizabeth Salomonsson, KBABs ordförande, och Anna Eriksson, ordförande för vård- och omsorgsnämnden, höll invigningstal och klippte bandet.

Vid årsskiftet 2022/2023 inleddes bygget av det nya LSS-boendet i Skoftesta. Det erbjuder bostad för de som har väntat länge på en plats. Det är KBAB som har byggt huset på uppdrag av Köpings kommun.

Ett tryggt och modernt boende med trevlig miljö

Boendet är 570 kvadratmeter stort och har sex lägenheter på ungefär 44 kvadratmeter vardera. Varje lägenhet har ett kök/vardagsrum, badrum och sovrum. Det finns också gemensamma utrymmen, förråd och cykelrum.

Här finns sprinklers och trygghetslarm samt anslutning till fibernät. Det finns både digitalt och analogt skalskydd samt solpaneler på taket. Utomhus finns det en trevlig miljö med träningsredskap, en finsk gunga, trädgård och odlingspallar.

Boendet är placerat i en skogsglänta i kurvan där Ullvileden och Ringvägen möts.

Bilder från invigningen

Invigningen började med ett invigningstal, bandklippning och gåvoutdelning till de boende i form av en grill från KBAB. Sedan var det dags för mingel, quiz-runda och rundtur i och runt boendet.

Se några bilder från invigningen: