Anna Bernanker blir ny chef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen

Det är nu klart att det blir Anna Bernanker som anställs som förvaltningschef för social- och arbetsmarknadsförvaltingen i Köpings kommun. Hon är i dagsläget tillförordnad förvaltningschef för samma förvaltning.

Från tillförordnad till ordinarie chef

Efter att ha lett förvaltningen som tillförordnad förvaltningschef anställs nu Anna Bernanker som förvaltningschef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

-Vi har fått in många kompetenta sökande till tjänsten och i en tuff konkurrens anställer vi nu en tydlig och uppdragsorienterad chef. Anna har bidragit mycket till förvaltningens utveckling och framgång genom sitt nätverkande både regionalt och nationellt. Hon kommer bli en tillgång för kommunledningen med sitt modiga ledarskap, säger David Schanzer-Larsen, kommunchef.

Haft flera chefsroller inom förvaltningen

Anna Bernanker kommer från en lång bakgrund inom socialt arbete och har sedan 2012 haft olika chefsroller inom social- och arbetsmarknadsförvaltningen i Köpings kommun.

- Det gör mig stolt, glad och förväntansfull att få möjligheten leda social- och arbetsmarknadsförvaltningen, en förvaltning i framkant med erfarna och kompetenta medarbetare! Jag ser en utmaning i att våga leda i det nya, vi har ett nytt samhälle att ta oss ann, nya utmaningar där vi inte har något facit eller kan pröva metoder som finns i våra hyllor. Vi måste göra på annat sätt för att det ska bli annorlunda. Jag känner mig redo för det, säger Anna Bernanker.

Målinriktad ledare

Social- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Spetim Pirraku är positiv till rekryteringen.

-För mig som nämndordförande är förvaltningschefen en viktig samarbetspartner. Anna är en målinriktad och ekonomiskt ansvarstagande ledare och jag ser fram emot att tillsammans med Anna fortsätta utveckla de verksamheter som ligger under nämndens ansvar, säger Shpetim Pirraku, ordförande för social- och arbetsmarknadsnämnden.