Andreas Andersson ny VD för Mälarhamnar

Mälarhamnars nya VD heter Andreas Andersson. Andreas kommer närmast från Copenhagen Malmö Port.

Ny VD till det kommunala bolaget

Det kommunalt ägda bolaget Mälarhamnar har rekryterat en ny VD. Det blir Andreas Andersson som nu kommer leda bolaget. Mälarhamnar driver verksamheten i Köpings hamn och Västerås hamn och ägs till 45 procent av Köpings kommun och 55 procent av Västerås stad.

Viktig roll för att stärka hamnarnas position inom transportsektorn

-Det känns mycket bra att vi har rekryterat Andreas Andersson till tjänsten som VD för Mälarhamnar. Rollen är viktig för att stärka Västerås och Köpings position i den nationella transportsektorn, och jag är övertygad om att Andreas Andersson har den visionära kraften som kommer att driva på Mälarhamnars utveckling och därmed även få positiv effekt för Västerås och Köpings kommuner, säger Helene Öhrling stadsdirektör i Västerås stad.

Hamnen har stor potential att växa

Andreas Andersson kommer från tjänsten Head of Maritime Service & Security Copenhagen Malmö Port (CMP).

Bild på Andreas

Andreas Andersson

-Det är med otroligt stor glädje och nyfikenhet jag tar mig an rollen som VD för Sveriges största insjöhamn. Mälarhamnar har stor potential att växa och ta än en mer framträdande roll i Mälardalsregionen och kan bidra till positiv utveckling för såväl Västerås som Köpings kommuner. Jag ser fram emot att tillsammans med mina blivande kollegor på Mälarhamnar stärka Mälarhamnars ställning i transportsektorn. Jag ser fram att tillsammans med kollegor och politiker fortsätta Mälarhamnars viktiga påverkansarbete mot den nationella politiken för att tydliggöra Mälarens roll i ett hållbart logistikflöde för Sverige. Tillsammans med kollegor, tjänstemän och politiker är jag övertygad om att vi kan fortsätta utveckla våra kommuner och bolagets verksamhet. Nu ser jag mest fram emot att få träffa mina framtida kollegor och få bli en del av teamet på Mälarhamnar, säger Andreas Andersson.