Ny förvaltningschef för Utbildnings-, kultur- och fritidsförvaltningen

Anders Härdevik blir ny förvaltningschef för Utbildnings-, kultur- och fritidsförvaltningen. Anders kommer senast från Enköpings kommun där han är verksamhetschef för grundskolor och anpassad skola.

Blir chef för sammanslagen förvaltning

Köpings kommun har anställt en förvaltningschef för Utbildnings-, kultur- och fritidsförvaltningen. Det blir Anders Härdevik som kommer leda den nya förvaltningen som är en sammanslagning av Utbildningsförvaltningen och Kultur- och fritidsförvaltningen.

- Jag vill börja med att välkomna Anders till Köping. Jag tror att Anders mogna ledarskap i kombination med fokus på kvalité och samverkan kommer vara till fördel inom de tre verksamheterna som förvaltningen står på, säger David Schanzer-Larsen, kommunchef.

Utgår från det personliga ledarskapet

Anders har en lång bakgrund inom skolvärlden, både som lärare och chef men han har även drivit eget företag med fokus på verksamhetsutveckling inom lärande och ledarskap. Anders är idag verksamhetschef för grundskolor och anpassad skola i Enköpings kommun.

- Jag är glad och stolt att ha fått förtroendet att leda Köpings kommuns största förvaltning. Min inre kompass utgår ifrån det personliga ledarskapet där tillit och mod är grunden. För att skapa bra verksamhet kan vi inte förlita oss på tur och tillfällighet. Framgång bygger vi med fokus på det som verkligen gör skillnad för dom vi är till för, säger Anders Härdevik.

Förvaltningen ligger under två nämnder

Den nya förvaltningen kommer fortsatt ligga under två nämnder och förvaltningschefen kommer därför att samverka med två nämndordföranden. Som verksamhetschef inom kommunen har Anders erfarenhet av att arbeta nära politiken.

- Jag är väldigt glad att vi anställt Anders. Med sina tidigare erfarenheter kommer han fortsätta driva utvecklingen inom både utbildnings- och kultur- och fritidsverksamheterna inom Köpings kommun, säger Andreas Trygg, ordförande för Utbildningsnämnden.

- Anders har visat ett tydligt intresse för de frågor som ryms inom kultur- och fritidsnämnden och jag ser fram emot att samarbeta med honom för att skapa ett bra utbud inom kultur och fritid för våra invånare, säger Eva-Marie Rasmusson, ordförande för Kultur- och fritidsnämnden.

Börjar i slutet av mars

Anders kommer börja sin anställning i slutet av mars. Susanne Ekholm som är tf förvaltningschef kommer då gå i pension.