Så jobbar vi utifrån säkerhetsläget

Terrornivån i Sverige höjs från 3 till 4 på en femgradig skala. Det meddelade Säkerhetspolisen den 17 augusti. Beslutet beror inte på en enskild händelse. Kommunens verksamheter är fortsatt öppna och vi följer utvecklingen av säkerhetsläget.

Att terrorhotnivån i Sverige höjs från 3 till 4 på en femgradig skala innebär att det finns ett högt hot för terror. Höjningen baseras på den senaste händelseutvecklingen som pågått i landet och omvärlden och beror inte på ett konkret hot. Höjningen är en signal till berörda samhällsaktörer om vikten av att fortsätta minska risken för att ett terrorattentat ska ske.

Polisens uppmaningar till dig

  • Fortsätt lev som vanligt
  • Var medveten om säkerhetsläget
  • Var vaksam på avvikande beteenden
  • Håll dig uppdaterad om information från ansvariga myndigheter
  • Var källkritisk
  • Sprid inte information som du inte vet stämmer

Fördjupad information – krisinformation.se

Frågor och svar om den höjda terrorhotnivån - polisen.se

Detta gör kommunen

Kommunen följer utvecklingen av säkerhetsläget noga och samarbetar med andra myndigheter och aktörer för att stärka beredskapen mot allvarliga händelser och skapa trygghet i samhället. Kommunens verksamheter är öppna som vanligt och vi behöver inte göra något extra i nuläget.

Känner du dig orolig?

Det är vanligt att känna oro inför omvärldsläget. Du är inte ensam med din oro. Nedan hittar du länkar och information om var du kan vända dig för att få stöd.

Lilla krisinfo för barn och unga – krisinformation.se

Stöd vid oro – krisinformation.se

Kontakt

Säkerhetsavdelningen