Ny näringslivschef rekryterad

Nu är det klart med rekryteringen av ny näringslivschef till Köpings kommun. Richard Folkebrandt kommer nu leda arbetet med näringslivsfrågor tillsammans med medarbetarna på Näringslivsavdelningen.

Nu är det klart att Richard Folkebrant tar över rollen som näringslivschef i Köpings kommun. Richard kommer från en bred bakgrund inom både den privata och offentliga sektorn. Det var bland annat politikens fokus på näringslivsfrågorna som lockade honom till tjänsten:

- En avgörande orsak till att jag valde att tacka ja till tjänsten är att jag upplever att det finns ett genuint intresse från såväl tjänstepersoner som politiken att satsa på näringslivsfrågor i Köping.

Samverkan viktigt

Kommunchef Sara Schelin lyfter samverkan som en framgångsfaktor i rollen som näringslivschef:

- Vi välkomnar Richard till Köping, med sitt fokus på samverkan och utveckling kommer han tillsammans med våra medarbetare, chefer och politiker fortsätta det arbete som påbörjats kring näringslivsfrågor, säger Sara Schelin, kommunchef.

Erfarenhet från både privat och offentlig sektor

Per Ågren, kommunstyrelsens ordförande ser erfarenheten från det privata och offentliga som en styrka:

- Med sin gedigna erfarenhet från både privata näringslivet och offentlig förvaltning har vi i Richard lyckats rekrytera en toppkraft.

Den politiska majoriteten har i sin avsiktsförklaring lyft näringslivsfrågorna som ett viktigt område och Astrid Lamprecht, kommunalråd, ser positivt på rekryteringen:

- Tillsammans med Richard kan vi nu växla upp utvecklingen och samarbetet mellan näringsliv och politiken i Köpings kommun.

Börjar 21 augusti

Första dagen på jobbet blir den 21 augusti. Att starta en dialog med näringslivet ser Richard som en viktig första uppgift:

- Jag ser verkligen fram emot att få vara en del i teamet som stöttar Köping men även övriga Västra Mälardalen i det gemensamma näringslivsarbetet. En av de första och viktigaste uppgifterna blir att tillsammans med det lokala näringslivet och dess företrädare sätta mig ner för att kunna bilda mig en uppfattning om deras syn på näringslivsarbetet i kommunen.