Kvalitetspriser till eldsjälar inom vård och omsorg

Nu är årets kvalitetspriser inom vård och omsorg utdelade. Priset för årets utvecklingsarbete gick till Lillemor Lindell som arbetar som fritidskonsulent inom LSS, och årets medarbetare blev Carina Eriksson som är aktivitetsvärd på Sorbygården.

Kvalitetspriserna inom vård och omsorg instiftades för att främja goda initiativ, samarbeten och särskilt duktiga individer ute i verksamheterna. Priserna delades ut för första gången förra året, och finns nu i kategorierna årets utvecklingsarbete, årets arbetsmiljöarbete och årets medarbetare. Tyvärr var det för få nominerade till årets arbetsmiljöpris i år.

Överraskades på nämndens möte

Pristagarna togs till vård- och omsorgsnämndens utvecklingsdagar under förevändningen att de skulle svara på frågor om sin verksamhet. Istället överraskades de med blommor, prischeck, diplom och applåder.

Båda pristagarna arbetar i sin tjänst med att aktivera individer och på så sätt skapa friskare och gladare personer som får ta del av en gemenskap. Ett förebyggande arbete som bidrar till livskvalitet.

- När jag hör motiveringen så känner jag att ni sett och förstått vad jag gör, säger Lillemor Lindell, som vann 5000 kronor att spendera på att ytterligare utveckla kvaliteten i verksamheten.

- Jag känner mig väldigt glad, och önskar att alla förstod vilket fantastiskt jobb det här är, säger Carina Eriksson som vann 1000 kronor att spendera i den lokala handeln. 

Årets utvecklingsarbete

Lillemor Lindell arbetar som fritidskonsulent inom LSS, och har under sin korta tid i kommunen hunnit göra en rejäl omstart kring aktiviteter för personer med olika funktionsnedsättningar. Motiveringen till priset tog fokus på de goda samarbeten hon skapat med föreningar och andra aktörer ute i samhället, och hur det skapat mervärde för de verksamheten är till för.

Annasarah Pavasson, förvaltningschef, Lillemor Lindell och Eva Gindemo, verksamhetschef för särskilt boende och ordförande i juryn för årets utvecklingsarbete

Årets medarbetare

Carina Eriksson arbetar som aktivitetsvärd på Sorbygården. Hon är dramapedagog och har en examen inom folkhälsovetenskap. Hon beskriver hur hon arbetar med motivation, fysisk aktivitet och delaktighet, och hon fick flera nomineringar till priset för att hon lyckats ta verksamheten från ett läge där de flesta tackade nej till aktiviteter till att aktiviteter är fullbokade och efterfrågade.

Grattis och tack för att ni berikar kommunen!

Annasarah Pavasson, förvaltningschef, Carina Eriksson och Eva Saaw, kvalitetschef och ordförande i juryn för årets medarbetare

Hela motiveringarna

Lillemor Lindell

Lillemor är en person som alltid har brukaren i fokus.

Hon har genom sitt stora engagemang och sin positiva energi
fått en verksamhet att blomstra.

Genom sitt arbete skapar Lillemor god dialog med andra aktörer
utanför våra egna ”väggar”, vilket har bidragit till stor utveckling för
målgruppen.

Hennes goda arbete har också bidragit till just det som lagen har som intention: att få leva som alla andra.

Carina Eriksson

Carina är en mycket omtyckt medarbetare som med sitt otroliga
engagemang fått Sorbygården att blomma upp. Hon har lyckats få med sig varenda boende på väl utvalda och blandade aktiviteter, och både hon och aktiviteterna efterfrågas nu varje dag.

Carina är en smidig och mjuk person som har lätt för att samarbeta och som alltid är vänlig mot alla. Hon har höjt glädjen hos boende,
personal och anhöriga så pass mycket att man vittnar om en helt
annan stämning på avdelningarna.

Carina läser av och stimulerar varje persons individuella behov, och är verkligen en god ambassadör för vård- och omsorgsyrket.