Välkommen till Västmanlands största bokcirkel!

Sven Olov Karlsson. Foto: Moa Karlberg

I vår startar biblioteken i Västmanland satsningen ”Västmanland läser”. Genom aktiviteter som bokcirklar och författarbesök på våra bibliotek lyfter vi litteraturens och läsandets roll i samhället. I år läser man Norbergsförfattaren Sven Olov Karlsson.

Biblioteken i Köping, tillsammans med Bibliotek i Västmanland, satsar i vår på läsning och startar ”Västmanland läser”. Biblioteken bjuder in till bokcirklar, författarsamtal och andra evenemang där den röda tråden är ett särskilt författarskap med koppling till länet.

Syftet med satsningen är att lyfta litteraturens och läsandets roll i samhället och tanken är att så många västmanlänningar som möjligt ska läsa samma böcker och prata om dem. Årets författare är Sven Olov Karlsson från Norberg.

- Det finns inte så många lägereldar kvar att samlas kring, säger Lena Karlström, kulturchef på Region Västmanland. Men vi har böckerna. Vi tror på berättelsens kraft, att läsning föder samtal som sällan äger rum när vi bara pratar med varandra. Läsningen handlar om livet, det liv vi lever och det liv vi skulle kunna leva, fortsätter hon.

Delta i ”Västmanland läser”

Du kan delta i ”Västmanland läser” på flera olika sätt:

Välkommen till författarbesök med Sven Olov Karlsson

  1. Kolsva bibliotek 20 april klockan 18. Han berättar om boken ”Italienaren”.
  2. Köpings stadsbibliotek 22 april klockan 13. Han berättar om boken ”Brandvakten”.
Fakta: Sven Olov Karlsson
  • Sven Olov Karlsson är en mångsidig författare som skriver både prosa och reportage.
  • Han debuterade 2003 med ”Italienaren”, en delvis självbiografisk roman som utgick från hans uppväxt på en bondgård i Norberg.
  • 2017 gav han ut ”Brandvakten” som handlar om den stora skogsbranden i Västmanland 2014. Den nominerades till Augustpriset i kategorin "Årets svenska fackbok”.

Västmanland läser – ett samarbete

”Västmanland läser” är ett samarbete mellan Bibliotek i Västmanland, Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland och ABF Västmanland, med stöd från Kulturrådet. Arbetet kommer att fortsätta fler år.