Duktiga medarbetare inom vård och omsorg prisade

Förvaltningschef Annasarah Pavasson, Emilié Daunfelt, Maj-Britt Store, Kimma Viljamaa och nämndens ordförande Anna Eriksson (S)

Under vård- och omsorgsnämndens utvecklingsdagar uppmärksammades flera medarbetare som gjort en särskild insats under året som gått. Maj-Britt Store och Emelié Daunfelt fick ta emot kvalitetspriser och Kimmo Viljamaa gratulerades som Silviaarbetsterapeut.

Kimmo Viljamaa

Kimmo ingår i förvaltningens kognitionsteam och blev färdig Silviaarbetsterapeut i januari. Han är den första Silviaarbetsterapeuten i länet, och den första manliga i Sverige. Han tilldelades vid examen också årets stipendium till en Silviaarbetsterapeut från Stiftelsen Silviahemmet, med motiveringen:

Kimmo Viljamaa

Kimmo Viljamaa är en hängiven och engagerad arbetsterapeut som vill göra skillnad för personer som lever med en demenssjukdom. Han är en kunskapsspridare inom demensvården i sin kommun, såväl som regionalt och som ledamot i styrgruppen för BPSD- registret.

I sitt magisterarbete behandlande han ett ämne som många gånger kan väcka frågor, nämligen, Sexualitet: Hur ska vi som personal agera och har vi rätt att agera? Undersköterskors resonemang kring sexualitet hos personer med kognitiv sjukdom i särskilt boende beskrevs genom fokusgruppintervjuer.

Kimmo har en intention att sprida kunskapen både lokalt och på ett bredare plan. Kimmo är en välförtjänt mottagare av Silviahemmets stipendium till en Silviaarbetsterapeut.

Emelié Daunfelt

Emelie är drivande inom kvalitetsutveckling runt inkontinens. Hennes arbete har gett väldigt tydliga resultat och en enig jury valde henne till mottagare av priset årets utvecklingsarbete, med motiveringen:

Emelié Daunfelt

Priset går till en person som genom utbildning, information och tekniska lösningar har utvecklat och ökat medvetenheten i hela organisationen om inkontinensvård.

Det har lett till förbättrad livskvalitet och självständighet för individen, och samtidigt gett både minskad miljöpåverkan och minskade kostnader för vård- och omsorgsförvaltningen.

En svårslagen kombination!

 

Läs artikel om Emeliés arbete

Maj-Britt Store

Maj-Britt är en omtyckt undersköterska som ägnat sitt liv åt vård och omsorg. Under prisutdelningen läste juryns ordförande Eva Saaw även upp hälsningar från tidigare kollegor till Maj-Britt och omdömena var överväldigande positiva. Juryns motivering lyder:

Maj-Britt Store

Maj-Britt är en helt fantastisk undersköterska.
Hon har ett otroligt fint och lugnt bemötande av alla, men främst av brukarna.

Hon är en stark förebild för alla runt sig, med sin stora kunskap, sitt engagemang och sin omtanke. För henne är det alltid brukarna som är i fokus.

Maj-Britt går snart i pension efter ett långt yrkesliv inom vård och omsorg.

Tack för din insats genom åren, den har varit betydelsefull!