Biblioteket inviger den nya barnavdelningen

Bibliotekspersonal spelar spel

Personalen på barnavdelningen tränar på brädspel inför invigningen av barn- och ungdomsavdelningen. Från vänster Lisa Pettersson, Pernilla Rönnlund och Linda Ryttersson.

Köpings stadsbibliotek inviger den nyrenoverade barn- och ungdomsavdelningen med trollerishow, bokfiskdamm, pyssel och brädspel. Den nya avdelningen speglar vad barnen vill ha och där är det barnen som är i fokus.

Måndag 9 januari är det invigning för stadsbibliotekets nyrenoverade barn- och ungdomsavdelning. Invigningen bjuder på en eftermiddag för hela familjen med trollerishow med Filiokus Fredrik, bokfiskdamm, pyssel och brädspel.

Den nya avdelningen har barnen i fokus

Den nya barn- och ungdomsavdelningen är färgglad, mer barnanpassad och tar en central plats i biblioteket.

-Vi vill att det ska vara tydligt att barn och unga är viktiga för oss och barn- och ungdomsavdelningen ska spegla vad de vill ha, säger Lisa Pettersson, barnbibliotekarie.

Inspirationen kommer från den industristad som Köping är och tanken är att avdelningen ska vara en plats där fantasin och kunskap får byggas och utvecklas.

Stöd med formgivning, tillgänglighet och finansiering

Biblioteket har fått hjälp med formgivningen av en barnkulturdesigner och de bjöd även in Begripsams expert på fysisk tillgänglighet och bemötande med fokus på kognitiv och psykisk tillgänglighet för att få tips och råd.

-Arbetet har pågått i ett och ett halvt år och det är tack vare stöd från Kulturrådet som vi har kunnat förverkliga många av våra idéer. Vi är jättenöjda, säger Anette Gripenberth, bibliotekschef.