Nu är första spadtaget gjort på Krillan!

Per Ågren, kommunstyrelsens ordförande i Köpings kommun med en spade. med en blågult band, i handen.

Per Ågren, kommunstyrelsens ordförande i Köpings kommun.

Torsdagen den 15 juni gjordes det första officiella spadtaget för den nya parken vid Kristinelunds sportfält. Det var kommunstyrelsens ordförande Per Ågren (S) som höll i spaden.

- Nu har vi tagit första steget för det här som är en jätteviktigt del i utvecklingen för Köping när det gäller kultur, folkhälsa och idrott. Det känns otroligt bra att vi äntligen är igång! sade Per Ågren efter det första ceremoniella spadtaget.

En lång process fortsätter nu

Arbetet med att anlägga en ny park vid Krillan startade redan 2018 med en medborgardialog som berättade att större tillgänglighet för fler, mer kultur och fler aktiviteter för tjejer var några av de många önskemålen som kom in.

Att en park ska byggas är en del av en ett större plan för Kristinelunds sportfält.

Beslutet fattades för 2,5 år sedan

I december 2020 fattade Kommunfullmäktige det formella beslutet utifrån en kommunal budget på 5 miljoner kronor för bygge av parkens etapp 1, som bland annat innebär att gång- och cykelstråk byggs på den så kallade "kastplan" och området blir upplyst.

Förutom den kommunala budgeten har Boverket avsatt 2,5 miljoner kronor som är öronmärkta till träd, buskar, blommor och annat som hör en lummig park till.

Du kan läsa mer om utvecklingen av Krillanområdet på vår hemsida.