Årets skolavslutning blir annorlunda, det blir mer som en vanlig skoldag.

I år måste vi alla hjälpas åt att bromsa spridningen av covid-19. Det innebär att skolavslutningen måste se annorlunda ut. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer;

”Större gemensamma ceremonier, samlingar eller aktiviteter för samtliga elever ska inte anordnas.”

Årets skolavslutning genomförs torsdag 11 juni och är en hel skoldag med ordinarie tider.

Avslutningen sker i klassrummet i slutet av skoldagen och endast elever och lärare deltar. Föräldrar, syskon och andra närstående kan inte delta.

Årskurs 6 samlas i idrottssalen i slutet av skoldagen. Eleverna kommer att spridas ut i idrottssalen för att begränsa smittorisken. Avslutningsceremonin för årskurs 6 gäller endast för eleverna, deras lärare och skolledning.

Klasslärare kommer att informera elever och vårdnadshavare om exakta tider och innehåll för avslutningsdagen, vad som gäller för varje klass.

Vi vädjar till er föräldrar att inte möta era barn på skolgården vid skoldagens slut. Ni som ändå väljer att möta era barn på skolgården ansvarar för att hålla avstånd, det vill säga inte stå nära varandra.

Tack för att ni alla respekterar våra särskilda regler avslutningsdagen. Syftet är förstås att minimera risken för spridning av covid-19.