Webb-
distanskurser

Behöver du läsa en kurs som inte finns i vårt kursutbud? Då kan du ha möjlighet att läsa kursen på webbdistans via annan utbildningsanordnare.

Vi har avtal med flera utbildningsanordnare kring webbdistanskurser. Samtliga kurser är nationella och studiemedelsberättigande. Kontakta studie-och yrkesvägledare för att få veta mer om vilka kurser som är sökbara på distans.

Klicka här om du vill skicka e-post till Studie-och yrkesvägledarna


Du väljer själv studieomfattning och upprättar i samråd med studie- och yrkesvägledare en individuell studieplan.

OBS! Viktig information gällande webbdistanskurser

Under perioden 20 juni – 7 augusti sker ingen antagning till webbdistanskurser. Har din ansökan inkommit efter den 20 juni kommer den att behandlas först under vecka 32.

Hur fungerar distansstudier?

Du behöver tillgång till egen dator och grundläggande datorvana, kunna surfa på Internet och hantera ett ordbehandlingsprogram för att läsa på distans.

Att du är aktiv är lika obligatoriskt när du läser på distans som vid traditionell klassrumsundervisning. Du visar att du är aktiv i dina distansstudier genom att varje vecka gå in i dina kurser i anordnarens digitala elevrum via internet, precis som att komma till skolan vid vanlig klassrumsundervisning.

Du gör betygsgrundande uppgifter enligt anvisningarna du följer varje vecka och din lärare ska ge dig respons på varje uppgift så att du vet hur du ligger till under kursens gång. Muntliga betygsgrundande uppgifter gör du på telefon, Skype eller motsvarande.

Ansökan

Vi har antagningsmöte varje torsdag och kursstarter till distanskurser sker löpande. Mer information om hur du ansöker hittar du nedan.

Såhär ansöker du till distanskurs

Studieekonomi

Webbdistanskurser på grundläggande och/eller gymnasial nivå är studiemedelsberättigande om du har en studietakt på 50% eller mer. Du ansöker själv om studiemedel via CSN.

Mer om studieekonomi hittar du här

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Kompetenscenter

KOMPETENSCENTER

Tillfälliga öppettider i receptionen:
Måndag - Torsdag: 09.30 - 11.30

Telefontid:
Måndag - Torsdag 9.00 - 12.00 och 13.00 - 14.30
Fredag: 9.00 - 12.00

Skolan är stängd:

  • 6 juni 2024
  • 7 juni 2024

Skolan är stängd vecka 28, 29 och 30