Kockspåret
säkrar
kökens
bemanning

Läs hur måltidsenheten på Köpings kommun säkrar sitt framtida kompetensbehov med hjälp av kockspåret.

En stor utmaning

Måltidsenheten upplevde rekryteringen som en stor utmaning då det var svårt att hitta rätt kompetens. Kockar med inriktning mot storkök är ett bristyrke i Västra Mälardalen. Detta ledde till att dem inledde ett samarbete med oss och Arbetsförmedlingen.

Det hela resulterade i en skräddarsydd utbildning

Tillsammans startade vi upp ett förberedande jobbspår med inriktningen kock inom storkök. Måltidsenheten förmedlade behovet av vilken kompetens de var i behov av och var med i hela processen att forma innehållet tillsammans. Det hela resulterade i en skräddarsydd utbildning uppbyggd på nationella kurser som täcker in måltidsenhetens behov.

Efterlängtat tillskott i personalstyrkan

Utbildningen startade med en förberedande del där deltagarna under 20 veckor fick läsa måltids- och branschkunskap på Ullvigymnasiet. Detta varvades med intensiva studier i svenska och yrkesstudier via vuxenutbildningen i kombination med praktik ute i kommunens kök.

Efter avslutad kurs erbjöds deltagarna möjligheten att påbörja den skräddarsydda kockutbildningen i samverkan med Ullvigymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogram. Efter utbildningen som är på 40 veckor är de äntligen redo att börja jobba i storkök och bli ett efterlängtat tillskott i personalstyrkan.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Kompetenscenter

KOMPETENSCENTER

Tillfälliga öppettider i receptionen:
Måndag - Torsdag: 09.30 - 11.30

Telefontid:
Måndag - Torsdag 9.00 - 12.00 och 13.00 - 14.30
Fredag: 9.00 - 12.00

 

Skolan är stängd vecka 28, 29 och 30