Validering inom vård-och omsorg

Validering är möjligt för personer som arbetar inom vård och omsorg utan erforderlig utbildning. Personerna väljs ut av arbetsgivaren och behöver, som minst, ett års arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg, eller motsvarande kunskaper och kompetens som denne har skaffat sig på annat sätt.

Syfte:

Synliggöra och erkänna kompetens · Anpassa innehållet i en utbildning och på så sätt förkorta studietiden genom att validera och pröva mot betyg.

Innehåll:

Validering moment 1: Start med gruppinformation och insamling av dokument. Instruktioner om vad de behöver förbereda för information om yrkesliv och erfarenheter som är av vikt för validering.

Validering moment 2: Individuella samtal och intervjuer samt genomgång av dokumentation. Omfattning 4 timmar per person.

Validering moment 3: Vårdlärare sammanställer en individuell valideringsportfölj för varje person där det framgår vilka kunskaper de har och kan tillgodoräkna sig vid en ansökan till vård-utbildning. Dokumenterad Information om en tänkt framtida studieplan.

Mål:

Validering i enlighet med vård och omsorgscollege rutiner och rekommendationer. Mot vård och omsorgcolleges yrkesgymnasiala kurser.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Kompetenscenter

KOMPETENSCENTER

Tillfälliga öppettider i receptionen:
Måndag - Torsdag: 09.30 - 11.30

Telefontid:
Måndag - Torsdag 9.00 - 12.00 och 13.00 - 14.30
Fredag: 9.00 - 12.00

Skolan är stängd vecka 28, 29 och 30