Datorer och wifi

På Kompetenscenter finns datorer både i klass- och grupprum samt i studiehallen. För att kunna använda dem behöver du inloggningsuppgifter som du får av din lärare. Det finns också ett wifi-nätverk som du kan använda.

Wifi

Så kopplar du upp dig:

  1. Anslut till wifi-nätverket som heter "FREE WIFI".
  2. Acceptera villkoren för att använda det trådlösa nätverket.
  3. Surfa på!

Läs mer här om fritt wifi

Inloggning till skolans datorer

Inloggningsuppgifter för att logga in på skolans datorer delas ut när du börjar dina studier. Om du har glömt bort ditt användarnamn eller lösenord kontaktar du din lärare.

Tänk på ​efter avslutat arbetspass vid någon av skolans datorer, stäng av både dator och skärm.

Du kan skriva ut dina skolarbeten

Skrivaren som elever ska använda heter KKPRT750 och finns på röda sidan mitt i korridoren. Standardinställningen är dubbelsidig utskrift i svart/vitt. Eleverna ska logga in på skolans datorer för att kunna skriva ut.

Skolans datorer och skrivare är bara till för skolarbete. Behöver du privata utskrifter eller kopior får du ta kontakt med receptionen.

Skolmail/Office 365

Vi vill att alla elever som studerar hos oss använder sig av sin skolmail. Genom att använda skolmailen får du som student tillgång till Office online med Word, PowerPoint, Excel osv. Du kan också kolla på inspelade lektioner i efterhand. Din skolmailadress får du av din lärare när du startar kursen.

Teams

Vi använder ibland appen Teams för handledning och genomgångar/lektioner. Som student laddar du ner appen och registrerar dig med din skolmail.

 


Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Kompetenscenter

KOMPETENSCENTER

Tillfälliga öppettider i receptionen:
Måndag - Torsdag: 09.30 - 11.30

Telefontid:
Måndag - Torsdag 9.00 - 12.00 och 13.00 - 14.30
Fredag: 9.00 - 12.00

 

Skolan är stängd vecka 28, 29 och 30