Ansök till övriga yrkesutbildningar

Här nedan kan du hitta information om hur du ansöker till en yrkesutbildning genom oss. Om du hittat en yrkesutbildning som inte finns med i vårt utbud, kontakta då studievägledare för att se över dina möjligheter.

Nästa kursstart

Gymnasiala yrkesutbildningar har varierande starter över året. Vissa startar endast en eller ett fåtal gånger per år medan andra har löpande starter.

Tänk på att behandlingstiden är cirka en månad och att du därför måste lämna in din ansökan i god tid innan önskat startdatum.

Så här ansöker du till en yrkesutbildning

Yrkesutbildningarna söks som kompletta yrkespaket. Det innebär att du inte kontinuerligt behöver söka fristående kurser, utan att du vid en eventuell antagning läggs in på samtliga kurser som ingår i yrkespaketet.

För att ansöka till en yrkesutbildning behöver du ladda ner och fylla i blanketten nedan. Tänk på att du behöver spara den ifyllda blanketten innan du skickar den tillbaka till oss.

Klicka här för att ladda ner ansökningsblankett för yrkesutbildning Pdf, 1 MB.

Vilka dokument måste jag skicka in när jag ansöker?

För att vi ska kunna behandla din ansökan krävs att du även har bifogat nedanstående dokument:

  • Betyg från tidigare utbildning som styrker dina förkunskaper
  • Arbetsgivarintyg (om du arbetar)
  • Arbetslöshetsintyg från Arbetsförmedlingen (om du är arbetslös)
  • Personbevis - om du nyligen har flyttat till Köping

Samtliga dokument skickas sedan till:
Köpings kommun
Kompetenscenter
Att: Studievägledarna
731 85 Köping

Det går även bra att maila din kompletta ansökan till:

studievagledarna.kkc@koping.se

Detta händer efter att du sökt

Alla som söker till gymnasial vuxenutbildning är inte garanterade en plats. Om det finns fler behöriga sökanden än antal platser görs ett urval. En behörig sökande som har svag ställning på arbetsmarknaden och kort tidigare utbildning har företräde till utbildningen.

Vi kontrollerar att din ansökan är komplett. Om din ansökan inte är komplett kan vi inte behandla den. Under ett antagningsmöte beslutas vilka elever och utbildningar som kommer att starta. Efter detta kommer antagningsbesked skickas ut. Du får ditt antagningsbesked via mail eller post från skolan.

Om du beviljas utbildningen kommer du kort efter antagningsmötet bli kontaktad för mer information via mail eller telefon. Därmed är det viktigt att du uppgett rätt telefonnummer samt mailadress och att du kontinuerligt kollar din inkorg.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Kompetenscenter

KOMPETENSCENTER

Tillfälliga öppettider i receptionen:
Måndag - Torsdag: 09.30 - 11.30

Telefontid:
Måndag - Torsdag 9.00 - 12.00 och 13.00 - 14.30
Fredag: 9.00 - 12.00

Skolan är stängd:

  • 6 juni 2024
  • 7 juni 2024

Skolan är stängd vecka 28, 29 och 30