Ansök till kurser på grundläggande och gymnasial nivå

Här hittar du information om hur, och när, du kan ansöka till våra grund-och gymnasiekurser. Du kan även läsa om vad som händer efter att vi tagit emot din ansökan. Kursstarter sker i januari, mars, augusti och oktober.

Datum att hålla koll på

Kursstart: 12 augusti 2024

Ansökan öppnar: 13 maj 2024

Sista ansökningsdag: 10 juni 2024


OBS! För att söka kurser i vår webbansökan behöver du logga in med Mobilt BankID.

Så här ansöker du till kurser på grundläggande och/eller gymnasial nivå

Du ansöker till våra grund-och gymnasiekurser via länken nedan. Där kan du även se aktuellt kursutbud. Kurser som vi kan erbjuda genom Arboga eller Kungsör söks i deras respektive webbansökan, se längre ner på sidan.

Ansök till kurser på grundläggande och/eller gymnasial nivå

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du ta kontakt med studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att ansöka.

Det går inte att göra en sen ansökan om webbansökan är stängd. Missar du att ansöka till en kursstart får du därför vänta med att söka till nästa.

Kurser som erbjuds genom Kungsör och Arboga

Om du behöver läsa någon av de kurser vi kan erbjuda genom Komvux i Kungsör eller Arboga så behöver du skicka in en ansökan via den kommunens webbansökan. Tänk på att du även måste bifoga kopia på dina betyg. Efter att du gjort din ansökan måste du skriva ut den och lämna till oss på Kompetenscenter för godkännande.

Kungsörs webbansökan hittar du här

Arbogas webbansökan hittar du här

Vilka dokument ska jag skicka in när jag ansöker?

För att vi ska kunna behandla din ansökan krävs att du har bifogat nedanstående dokument:

  • Betyg från tidigare utbildning som styrker dina förkunskaper
  • Personbevis - om du nyligen har flyttat till Köping
  • Om du är folkbokförd i någon annan kommun än Köping måste du skriva ut och skicka din ansökan till hemkommunen för godkännande (yttrande). Yttrandet ska sedan skickas till oss.

Dokumenten kan du ladda upp under Min sida i din webbansökan.

Din studieplan skapas i din webbansökan

När du skapar ett konto och skickar in en ansökan i vår webbansökan skapas din studieplan. Studieplanen beskriver, bland annat, mål med studierna. I ansökan motiverar du varför du vill studera och det är viktigt att du fyller i studieplanen korrekt.

Upplever du det svårt att göra ansökan på webben?

Då kanske instruktionen nedan kan vara till hjälp. Tänk också på att det oftast fungerar mycket bättre att göra din ansökan på en dator än på en mobiltelefon.


Detta händer efter att du sökt

Alla som söker till grundläggande eller gymnasial vuxenutbildning är inte garanterade en plats. Om det finns fler behöriga sökande än antal platser görs ett urval. En behörig sökande som har svag ställning på arbetsmarknaden och kort tidigare utbildning har företräde till utbildningen.

Vi behandlar alla inkomna ansökningar efter sista ansökningsdagen. Vi kontrollerar att din ansökan är komplett. Om din ansökan inte är komplett kan vi inte behandla den.

Under ett antagningsmöte beslutas vilka elever och utbildningar som kommer att starta. Efter detta kommer antagningsbesked skickas ut. Du får ditt antagningsbesked via mail eller post från skolan. I beskedet kan du se om du blivit antagen eller inte. Om du inte blivit antagen kan du se varför. Om du valt att få ditt antagningsbesked via mail är det viktigt att du uppgett rätt mailadress och att du kontinuerligt kollar din inkorg.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: