Yrkespaket vård och omsorg

Yrkesutbildning med APL i kombination med sfi eller svenska som andraspråk. Efterfrågan på utbildade undersköterskor är stor. Om du vill öka dina chanser att få jobb inom vård – och omsorg är det här utbildningen för dig! Efter genomförd utbildning är chansen stor att du kan få en anställning. Undersköterskor har en bred arbetsmarknad inom vård- och omsorg och kan hitta arbete på sjukhus, vårdcentral, inom kommunal verksamhet och på privata företag.

Studieupplägg och arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Utbildningen är en kombinationsutbildning där du läser yrkeskurser på gymnasial nivå kombinerat med sfi eller svenska som andra språk. Under utbildningen finns dina lärare där och följer upp och stöttar dig under hela utbildningen.

Då teori och praktik varvas under hela utbildningen ger det dig en bra grund där både yrkeskunskaperna och studierna i svenska är branschinriktade. Utbildningen är till stor del arbetsplatsförlagd vilket innebär att du redan från start kommer i kontakt med arbetslivet och arbetsgivare och får en utbildning som är helt anpassad efter branschens behov av kompetens.

Utbildningen erbjuds i Kungsör

Kurslängd

Utbildningstiden är upplagd på 4 terminer (80 veckor) med start 12 augusti 2024.

Förkunskaper och krav för deltagande

  • Utbildningen kräver eget engagemang, motivation och ansvar
  • Du ska vara klar med SFI C eller ha motsvarande kunskaper
  • Kunna bära arbetskläder som är obligatoriska för arbetet.
  • Under utbildningen kan obekväma arbetstider förekomma då yrket ibland kräver sena kvällar eller tidiga morgnar, det kan även förekomma helger

Ansökan

I samverkan med Arboga, Kungsör och Köpings kommun erbjuder vi i höst denna yrkesutbildning med APL i kombination med sfi eller svenska som andraspråk.

Utbildningen startar under förutsättning att antalet sökande blir tillräckligt stort.

Sista ansökningsdatum 7 juni.