Låna böcker

Biblioteket ligger mitt i skolan och är en plats där du kan söka information och studera. Vi finns här för att hjälpa dig som elev att nå dina studiemål. Biblioteket är öppet alla skoldagar klockan 08.00 - 15.30

Sök, låna och låna om böcker i bibliotekets katalog

Du kan låna dina böcker själv om det inte finns personal i biblioteket. För att kunna låna behöver du ett lånenummer och en pinkod som du får av oss som arbetar i biblioteket. Du loggar in och skriver sedan in streckkodsnumret som finns på baksidan av boken. Ta inte med de två sista tecknen.

Låna böcker själv i din dator

Lånetiden är vanligtvis 30 dagar. Böckerna lånas om automatiskt två gånger om de inte är reserverade. Om du glömmer att lämna tillbaka en bok får du först en påminnelse och sedan en räkning.

Böcker som finns i skolbiblioteket som är utlånade kan du reservera. Det kan du göra själv genom att logga in i bibliotekskatalogen eller genom att prata personalen.

Sök och låna om böcker i din dator genom att använda vår katalog

Om du inte hittar de böcker du behöver i kommunen kan vi låna böcker från andra bibliotek till dina skolarbeten. Sök gärna i Libris efter böcker om ditt ämne. Du kan även få hjälp att söka. Prata med bibliotekarien så beställer hon böckerna till dig.

Sök böcker i Libris

Kopiering och utskrifter

Vid informationsdisken i biblioteket finns en kombinerad kopiator och scanner som du även kan använda för att skriva ut dokument från din dator.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Katarina Björnerbäck

BIBLIOTEKARIE