Bli detektiv för en dag och lös stadsmysteriet!

Foto på ett stadsmysteriekuvert

Lägg pannan i djupa veck, ta på dig dina bästa spanarglasögon, samla dina vassaste vänner och ge er ut för att lösa stadsmysteriet i Köping, Arboga eller Kungsör. Men var på er vakt – ledtrådar kan finnas där ni minst anar det!

Promenera, leta ledtrådar och lös mysteriet över en fika
Utmana familj och vänner att lösa ett eller kanske flera av de kluriga stadsmysterierna här i Västra Mälardalen genom promenera och leta efter ledtrådar. Med hjälp av det ni hittat klurar ni sedan fram svaret på mysteriet och det krävs en hel del tankeverksamhet för att hitta lösningen. Så det är ett perfekt läge för att ta en fika eller så medan ni funderar.

Kul och klurigt enligt de som provat
- Det här är en ny rolig aktivitet som vi tagit fram för våra besökare i spåren av den holländska inspelningen av TV-serien "Kroongetuige" förra året. Men man behöver absolut inte ha sett serien för att lösa mysteriet. Det är till för alla och flera har redan provat och tyckt att det har varit både kul och klurigt, säger Annelie Hedvall, turismutvecklare i Köpings kommun.

Lös tillsammans eller tävla mot varann
En familj eller kompisgäng kan välja att köpa ett mysteriekuvert för att lösa tillsammans eller handla fler kuvert och tävla mot varandra.

Mysteriekuvert finns att köpa på turistbyrån
Mysteriekuvert säljs på turistbyråerna i Köping och Arboga och på biblioteket i Kungsör. De finns på både engelska och svenska och kostar 60 kr per kuvert.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 09 oktober 2019


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se