Guidade visningar

Guidade visningar museet

Följ med på en resa genom historien på något av våra museum. Vi kan också ta med historien till dig och göra en visning i en egen lokal. Kontakta oss på Köpings Museum för mer information.

Scheele en av syrets upptäckare

Scheele - en av syrets upptäckare

Carl Wilhelm Scheele, en av syrets upptäckare, levde och verkade i Köping 1775-1786. Vi berättar mer om honom och hans experiment. Här får man möta självaste Herr Scheele eller ha vanlig visning med avslutande Jeopardyspel.
Plats: Köpings Museum eller egen lokal

Utställningar på Köpings museum

Aldrig mer som förr…

Den nya delen av basutställningen som beskriver Köpings utveckling från bonde- och hantverkssamhälle till industri- och välfärdsstaden med dess nymodigheter 1860-1970. Familjelivets utveckling med bostäder och jämlikhet.
Plats: Köpings Museum

Guidade visningar Köpings museum

Nyströmska Gården - en snickrande epok

Se hur det var att arbeta förr i en snickerifabrik. Verkstadsmiljön från 1814 är mycket välbevarad med maskiner, verktyg och ritningar. Flera generationer Nyströmare har arbetat här. Snickeriet tillhör Köpings Museum. Plats: Nyströmska Gården, Östra Långgatan 25.

Digitalt museum Köpings kommun

Museilägenheten vid Nyströmska gården

Året är 1937. Hos mamsell Alfrida bor och arbetar hembiträdet med sin make som är snickare. Maken  arbetar på snickeriet intill och visar gärna både sin arbetsplats och bostad, samt berättar om det som sker på gården.
Plats: Museilägenheten vid Nyströmska gården, Östra Långgatan 25.

Köpings museums historia

Malakias och bränder i staden

Stadsbranden 1889 i Köping startades av 10-årige gossen Malakias. I en uppbyggd miljö får vi en glimt av hur branden upplevdes då. Vi följer brandkårens tekniska utveckling genom tiderna.  Plats: Köpings Brandmuseum

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 mars 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se