Natur- och grönområden

Det finns många naturområden i Köping. Här kommer du i direktkontakt med naturen på ett enkelt sätt.

Karlbergsbadet i Köping

Karlbergsskogen

Karlbergsskogen är ett av Köpingsbornas populäraste rekreationsområden. Det finns bänkar och sittplatser med bord på flera platser. Ett av de vackraste ställena är Ruddammen som är belägen mitt i skogen.

Malmabadet i Kolsva

Köpings parker

I Köping hittar du 17 olika parker. Varje park är unik med varierande blommor, buskar och träd. I alla parker hittar du sittmöjligheter där du kan ta en paus och njuta av omgivningen.

Utebad på Malmön i Köping

Norsa Hagar

Norsa hagar är ett naturområde som lockar med fåglar, blommor och betande kreatur. I området finns det stigar, ett väderskydd med utsikt över dammen och dess våtmarksfåglar, en plattform, sittgrupper, skyltar som informerar om naturvärden och restaurering. Det finns även möjlighet att vandra runt hagen och ner mot våtmarken.

Köpings framtida badhus

Naturreservat

I Köpings kommun finns hela åtta stycken naturreservat.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här kan du till exempel försöka att ta dig igenom den spännande klippskrevan "Trånggatan" vid Näs eller kolla in de unika flodpärlmusslorna i Venabäcken.

Reservaten finns för att skydda värdefull natur och bevara hotade växt- och djurarter för framtiden. De är också till för att du ska kunna njuta av orörd, vacker och intressant natur. Det är Länsstyrelsen i Västmanland som sköter och bevarar naturreservat. 

Malmabadet i Kolsva

Det är ofta naturen som får spela huvudrollen i vår kommun. Vi bjuder både på stora sjöar och gamla vattenvägar, här finns djupa skogar och öppna fält. Och här finns massor av möjligheter att upptäcka naturens under till fots, på cykel eller i kanot.
Du hittar allt detta och mycket mer i Naturkartan Västra Mälardalen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 05 oktober 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se