Hundlek och hundbad

Hundlek och hundbad i Köpings kommun

Vi vill att du och din hund ska trivas här i Köping. Det finns ett hundbad vid Mälarens strand och en lekgård för din hund i ett grönområde vid Vidhem. Det finns även fina skogar och andra områden som är trevliga att gå i för dig och din hund.

Hundbad vid Malmön

De flesta hundar uppskattar att få ta ett svalkande dopp när sommardagarna är som hetast. Därför finns ett särskilt hundbad här i Köping.

Trevlig sandstrand för dig och din fyrfotade vän

Hundbadplatsen ligger vid Malmön i ett grönområde vid Mälaren endast 6 kilometer söder om Köpings stadskärna och är tydligt utmärkt med skyltar. Här finns en trevlig sandstrand speciellt för dig och din fyrfotade vän.

Hundförbud på allmänna badplatser

Förutom hundbadplatsen råder hundförbud på de flesta allmänna badplatser under sommartid!


Hundlekgård vid Vidhem

Det finns en lekgård för hundar i Vidhemsparken. Det är en inhängnad plats där hundarna kan släppas lösa och leka med varandra samtidigt som det är en trevlig mötesplats för hundägarna.

Hundlekgården ligger intill Ringvägen

Hundlekgården ligger i Vidhemsparken, på den västra sidan om Kölstaån, alldeles bredvid Ringvägen. Du tar dig dit via gång- och cykelbanor och det går även att parkera bilen på en liten parkering vid korsningen Odensvivägen-Ringvägen. Infarten är från Odensvivägen.

Stor gräsyta att leka på

Hundlekgården är omkring 1600 kvadratmeter inhägnad gräsyta med nätstaket. Entrégrinden finns vid gångvägen närmast Ringvägen. Det finns sittplatser för hundägarna och några trästockar i inhängnaden. En hundlatrin är uppsatt utanför grinden.

Det finns trivselregler uppsatta vid hundlekgården som vi hoppas du som besökare följer så att alla ska trivas och tycka det är mysigt att vara där. Vi ber alla att ta upp efter hunden och det är trevligt om det hålls rent och snyggt.

Det är tekniska kontoret som ansvarar för hundlekgården och Kultur & Fritid som har hand om hundbadet.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 september 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se