Natur- och grönområden

Det finns många naturområden i Köping. Här kommer du i direktkontakt med naturen på ett enkelt sätt.

Karlbergsskogen

Karlbergsskogen

Karlbergsskogen är ett av Köpingsbornas populäraste rekreationsområden. Det finns bänkar och sittplatser med bord på flera platser. Ett av de vackraste ställena är Ruddammen som är belägen mitt i skogen.

Köpings parker

Barnhemsparken sommaren 2009.

I Köping hittar du 17 olika parker. Varje park är unik med varierande blommor, buskar och träd. I alla parker hittar du sittmöjligheter där du kan ta en paus och njuta av omgivningen.

Norsa hagar

Norsa hagar

Norsa hagar är ett naturområde som lockar med fåglar, blommor och betande kreatur. I området finns det stigar, ett väderskydd med utsikt över dammen och dess våtmarksfåglar, en plattform, sittgrupper, skyltar som informerar om naturvärden och restaurering. Det finns även möjlighet att vandra runt hagen och ner mot våtmarken.

  Naturreservat

  Skylt naturreservat

  I Köpings kommun finns hela åtta stycken naturreservat. Här kan du till exempel försöka att ta dig igenom den spännande klippskrevan "Trånggatan" vid Näs eller kolla in de unika flodpärlmusslorna i Venabäcken.

  Reservaten finns för att skydda värdefull natur och bevara hotade växt- och djurarter för framtiden. De är också till för att du ska kunna njuta av orörd, vacker och intressant natur. Det är Länsstyrelsen i Västmanland som sköter och bevarar naturreservat. 

  Tipsa en kompis

  Kontakt för den här sidan:

  Senast uppdaterad: 21 juni 2018


  Tillgänglighet

  Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se