Rehabiliteringsenheten

Foto på fötter med träningsskor

Rehabilitering innebär att du kan få råd, stöd, träning, behandling och utprovning av hjälpmedel – för att med god livskvalitet kunna klara aktiviteter i vardagen. 

Vilka är vi?

På rehabiliteringsenheten arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter (sjukgymnaster) och en syn- och hörselinstruktör. Vi arbetar i team tillsammans med omvårdnadspersonal, sjuksköterskor och enhetschefer, och samarbetar med landstinget.

Arbetsterapeut

En arbetsterapeut bedömer din aktivitetsförmåga i förhållande till miljön du befinner dig i. Åtgärder kan vara träning, förskrivning av hjälpmedel och intyg till bostadsanpassning utifrån just dina behov.

Bostadsanpassning

Fysioterapeut – sjukgymnast

En fysioterapeut bedömer din funktionsförmåga och utför rehabiliterande insatser utifrån just dina behov. Åtgärder kan vara träning, behandling och förskrivning av hjälpmedel.

Syn- och hörselinstruktör 

Syn- och hörselinstruktören hjälper dig som är synskadad eller hörselskadad att träna in hanteringen av de hjälpmedel du fått via syn- och hörcentral. Instruktören informerar även om kommunal service och intresseorganisationer, till exempel bibliotek, taltidning, hörselslingor och brukarorganisationer.

Kontakt

Det är din vårdcentral som avgör om du är aktuell för rehabilitering i hemmet. De kontaktar i så fall oss.

Hjälpmedel och intyg

Har du behov av hjälpmedel som behöver provas ut i hemmet, eller intyg för bostadsanpassning, kan du kontakta oss direkt på 0221-257 39. Vi har telefontid måndag till fredag 8.00-9.00. Hit är du även välkommen med frågor.

Du når oss också via kommunens växel eller genom att mejla rehab.vardomsorg@koping.se.

Syn- och hörselinstruktör

Vår syn- och hörselinstruktör når du direkt på 0221-257 88. Telefontid är måndag till fredag 7.30-9.00.

Tietoa suomeksi

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 11 september 2019


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se