Våra boenden

Lusthuset på äldreboendet Nygårdens uteplats

Lusthuset på äldreboendet Nygårdens uteplats

Det finns särskilda boenden i Köping centralort så väl som i Munktorp och Kolsva. I våra boenden finns gemensamma utrymmen för måltider och gemenskap, och du har tillgång till omvårdnadspersonal och sjuksköterska dygnet runt.

Det finns lite olika inriktningar på boendena i kommunen. Vill du bo på en mindre ort finns det äldreboenden både i Munktorp och det lite större Kolsva. Vi erbjuder även boende med finsktalande personal, och det finns flera boenden som erbjuder speciella platser för dig med demenssjukdom.

Hagaberg

Hagaberg

Hagaberg har 54 lägenheter. I alla lägenheter finns toalett och dusch. Det finns inte kokmöjligheter i lägenheterna. Kök, matrum, inglasad balkong och övriga utrymmen är gemensamma. Hagaberg är sammanbyggt med Ängslunds boende och mellan husen finns en gemensam vinterträdgård.

Ängslund

Ängslund

Ängslund har 37 lägenheter. Alla lägenheter har egen toalett och dusch. Det finns inte kokmöjligheter i lägenheterna. Kök, matrum, inglasad balkong och övriga utrymmen är gemensamma. Ängslund är sammanbyggt med Hagabergs boende och mellan husen finns en gemensam vinterträdgård.

Våning två är ett demensboende

Ängslund våning två är ett demensboende.
Alla som bor här har egen toalett och dusch. Det finns inte kokmöjligheter i lägenheterna. Kök, matrum, inglasad balkong och övriga utrymmen är gemensamma.  

Rosendal

Rosendal

Rosendal har 52 lägenheter för personer med demenssjukdom.  Alla lägenheter har dusch och toalett. Det finns inte kokmöjligheter i lägenheterna. Kök, matrum, inglasad balkong och övriga utrymmen är gemensamma.

Korttidsenhet och dagverksamhet

På Rosendal finns även en korttidsenhet med 12 platser och en dagverksamhet med möjlighet att ta emot 15 gäster per dag

Nygården

Nygården

Nygården har 72 lägenheter fördelade på två hus. Mellan husen finns mötesplats för aktiviteter och restaurang. Boendet har också en fin uteplats med lusthus och planteringar.

Nygården 25 har 35 lägenheter, varav 12 lägenheter är för personer med demenssjukdom.

Nygården 29 har 37 lägenheter varav 10 lägenheter är för personer med demenssjukdom.

I alla lägenheter finns kokmöjligheter samt toalett och dusch. Kök, matrum, uteplats/inglasad balkong och övriga utrymmen är gemensamma.

Nordlund

Nordlund

Nordlund har 43 lägenheter. Alla lägenheter har kokmöjligheter samt toalett och dusch. Kök, matrum och övriga utrymmen är gemensamma.

Ekliden, Kolsva

Äldreboende Ekliden i Kolsva

Ekliden är ett gruppboende med totalt 32 lägenheter i två plan. De boende har en gemensam matsal samt allrum. Hyttan och Smedjan är demensboende, Hyttan har nio lägenheter och Smedjan har sju lägenheter. Ekliden 2 har 16 lägenheter.

Strömmen, Kolsva

Strömmen är ett gruppboende för personer med demenssjukdom, det har två plan med sex boende på varje plan. De boende har egna lägenheter med två rum och kök. Det finns gemensam matsal där personal och boende äter tillsammans. Enheten har en stor altan där de boende kan vistas när vädret är skönt.

Sorbygården, Munktorp

Sorbygården i Munktorp har 30 lägenheter. Boendet är byggt i enplan så att det är enkelt att ta sig ut på gården. I alla  lägenheter finns toalett och dusch. Kök, matrum och övriga utrymmen är gemensamma.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 05 december 2018


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se