Äldre

Foto på äldre som tränar i grupp

Att bli äldre kan innebära förändringar i vardagen, men behöver inte göra det. Vi finns till för dig oavsett om du klarar dig bra själv eller behöver hjälp i vardagens alla delar. Här på sidorna för dig som är äldre hittar du all information om det vi erbjuder av förebyggande och öppna tjänster, så väl som behovsprövade och mer omfattande insatser.

Värdighetslöften

Vård- och omsorgsnämnden har antagit värdighetslöften som talar om vad du kan förvänta dig av våra insatser inom äldreomsorg.

Demenssjukdom

Här under rubriken "äldre" hittar du även informationen om det stöd vi erbjuder för dig med demenssjukdom, även om man inte nödvändigtvis måste vara särskilt gammal för att få en demenssjukdom. Vi arbetar även en del med särskilda grupper och boenden för dig som är lite yngre.

Biståndsbedömning

Vi erbjuder många insatser som du enbart har rätt till efter en biståndsbedömning, alltså behovsprövning.

Information på finska

Köpings kommun är finskt förvaltningsområde, vilket innebär att du som är finsktalande har rätt att prata finska i din kontakt med oss. Vi har viss information på webben på finska, men om du vill få mer utförlig hjälp på finska kan du kontakta vår finskspråkiga samordnare.

Andra länkar

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 08 januari 2019


Tillgänglighet

Köpings kommun | 731 85 Köping | Organisationsnr: 212000-2114 | telefon 0221-250 00 | E-post: kopings.kommun@koping.se