Musikprofil

Foto på musiksalen

Karlbergsskolan satsar mycket på musik. Vill du som elev ha mer musik kan du välja att gå skolans musikprofil. Då har du några timmar extra schemalagd musikundervisning varje vecka och kan fördjupa ditt musikintresse.

På skolan finns fina musiksalar med många instrument och en musikstudio med bra utrustning. Det finns två musiklärare som arbetar på skolan och alla elever i alla årskurser har musik. Karlbergsskolan samarbetar också med musikskolan i Köping och kan därför erbjuda dig som går musikprofilen en extra musikalisk bredd.

Under musikprofilen i årskurs 6 får du som elev prova på många olika instrument och i årskurs 7 väljer du ett instrument du vill fördjupa dig mer i. Utöver denna fördjupning får du som elev i musikprofil göra mycket annat också. I årskurs 9 får du exempelvis medverka i en musikal.

Foto från musikalen Fifty Shades of Leif

Kören

På skolan finns en kör som är öppen för alla elever men som är obligatorisk för de elever i årskurs 6 och 7 som går musikprofil. Kören består av ungefär hundra elever och uppträder vid exempelvis skolans luciafirande, jul- och sommaravslutningar.

Talangjakt

Talangjakten är ett populärt inslag på skolan. Det brukar vara många som vill vara med och alla elever sjunger och spelar själva. Talangjakten hålls i studiehallen och scenen riggas med ordentlig ljusuppsättning och en professionell ljudtekniker är på plats och sköter ljudet. Vem eller vilka som vinner talangjakten bestäms av en jury som består av några utvalda elever och lärare på skolan.

Öppen musiksal

Skolan har en öppen musiksal och vill du som elev komma hit och repa på håltimmar och raster går det jättebra. Hör av dig till någon av musiklärarna om du vill veta mer.

Foto från musiksalen
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 20 februari 2018


Kontakt

karlbergsskolan@koping.se
Expeditionen: 0221-251 00
Adress: Theodor Dahls gata 3

Tillgänglighet

Om lyssna-funktionen
Translate this page: